На Арабския полуостров се пише история - първата визита на

...
На Арабския полуостров се пише история - първата визита на
Коментари Харесай

Продължава историческото посещение на папа Франциск в ОАЕ

На Арабския полуостров се написа история - първата аудиенция на Папа Франциск в Обединените арабски емирства продължава. Днес той се срещна с политическия и религиозния хайлайф на страната. Главата на Римокатолическата черква взе участие и в Глобалната междурелигиозна среща " Човешкото приятелство " в Абу Даби.

Папа Франциск и съпътстващата го делегация бяха посрещнати допустимо най-тържествено на входа на президентския замък в Абу Даби.

Освен топовни салюти в небето самолети изрисуваха красиви фигури в цветовете на Ватикана - жълто и бяло.

За визитата си на Арабския полуостров Папа Франциск избра особено лого - гълъб с маслинова клонка. Цветовете на знамето на Обединените арабски емирства, вмъкнати в тялото на птицата, символизират, че Франциск посещава района като вестител на мира.

Освен с коронования принц на Обединените арабски емирства, понтифът се срещна и с висши духовници в Голямата Джамия в Абу Даби. А по-късно приказва на междурелигиозната среща " Човешкото приятелство ".
Марко Импалацио: Срещата на стотици религиозни водачи в Обединените арабски емирства е доста значима, тъй като за първи път религиозният хайлайф ще приказва за мир и разговор, освен това в наличието на Папа Франциск.
Историческото посещаване на Папа Франицск се пояснява като опит на властта в Обединените арабски емирства да покаже, че държи на религиозната приемливост. Според Ватикана визитата ще напише " нова страница в връзките сред религиите ". Утре папата ще отслужи литургия на един от стадионите в града, на която се чака да участват към 130 000 вярващи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР