На афганистанските жени, включително националния женски отбор по крикет на

...
На афганистанските жени, включително националния женски отбор по крикет на
Коментари Харесай

Талибаните забраняват на афганистанските жени да спортуват

На афганистанските дами, в това число националния женски тим по крикет на страната, ще им бъде неразрешено да спортуват при ръководството на новото държавно управление на талибаните съгласно представител на радикалната ислямистка формация, пишат от " Гардиън ".

Как бихте реагирали, в случай че ви кажат, че ви не разрешават да спортувате? Защото въпреки светът с всеки минал ден да става с все по-широки разбирания, действителността демонстрира, че в Афганистан дамите не разполагат със предпазен механизъм против своеволията на ръководството на талибаните.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Nahid Shahalimi (@nshahalimi)

В изявление за австралийската телевизия SBS заместник-председателят на комисията по просвета на талибаните Ахмадулла Васик споделя, че женският спорт не се смята нито за подобаващ, нито за нужен.

" Не мисля, че на дамите ще бъде разрешено да играят крикет, тъй като не е належащо дамите да играят крикет ", изтъква Васик и добавя: " В крикета те може да се сблъскат със обстановка, в която лицето и тялото им няма да бъдат покрити. Ислямът не разрешава на дамите да бъдат виждани по този начин. "

" Това е ерата на медиите и ще се появят фотоси и видеоклипове, а по-късно хората ще ги гледат. Ислямът и Ислямското емирство (Афганистан) не разрешават на дамите да играят крикет или да практикуват спортове, при които те са показвани ", споделя представителят на талибаните.

Тревожната вест разкрива една все по-заплашителна картина за дамите и протягащата се далеко ръка към основните им права. Държавният департамент на Съединени американски щати изрази паниката си във връзка с новото ръководство на Афганистан, само че съобщи, че ще бъде съдено по неговите дейности в бъдеще. Тази оптимистична визия и политика на всеопрощаваща давност обаче наподобява изключително несъстоятелна с днешна дата. Позицията по отношение на женския спорт и напълно мъжкото държавно управление са измежду първите мрачни предупредителни знаци за извънредно несигурно бъдеще.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Women's Forum (@womens_forum)

Независимо, че политическо изказване, направено при обявяването на новия кабинет, направи незадълбочен опит да разсее страховете на съседите на Афганистан и останалия свят, едно нещо направи най-силно усещане, дамите - за разлика от малцинствата - не бяха упоменати нито един път на трите му страници. Междувременно, въпреки чиновниците в афганистанския ръб по крикет да споделят, че не са били осведомени публично за ориста на женския тим, програмата за девойки към този момент е спряна.

Много спортистки се укриват в Афганистан, откогато талибаните поеха властта, като някои дами оповестяват за закани за принуждение от страна на талибански бойци, в случай че бъдат хванати да играят. Забраната за спортуване идва на фона на възходящите доказателства, че отношението на талибаните към дамите съвсем не се е трансформирало, откогато те бяха за последно на власт, макар усилените твърдения за противоположното. Отнемането на спорта е още една стъпка към обезличаването на личността и следващо доказателство за лишаването от опцията за пълностоен живот, което стърчи като монумент на безумието.

 
Къде по света е най-опасно да живее една жена?


 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР