На 97-годишна възраст е починал бившият президент на Германския футболен

...
На 97-годишна възраст е починал бившият президент на Германския футболен
Коментари Харесай

Почина бившият шеф на германския футбол Егидиус Браун

На 97-годишна възраст е умрял някогашният президент на Германския футболен съюз (ГФС) и огромен другар на България Егидиус Браун. Браун ще бъде запомнен с голямата си обществена ангажираност, даренията за домове за сираци, включително и в България. У нас той беше почетен президент на SOS детските селища – организация за деца, лишени от наставнически грижи.

Браун ръководеше немския футбол в интервала от 1992-а до 2001-а година, откакто 15 години преди този момент е бил ковчежник на организацията.

" Днес е печален ден за всички футболисти в Германия и в Европа, а също по този начин и за всички хора, които по някакъв метод са свързани с футбола ", съобщи президентът на ГФС Бернд Нойендорф. " Със гибелта на Егидиус Браун ниие губим една специфична персона, който използваше футболът, с цел да оказва помощ на хората, които имаха действителна потребност от внимание. Особено беше зает да дава благоприятни условия и упътвания на младите ".

Браун взема решение да стартира тази своя акция, откакто през 1986-а година по време на международното състезание в Мексико посещава детски център и вижда при какви условия живеят момчета и девойки без родители. Това прекатурва визиите му. След 2001 година, когато напуща поста президент на централата, наследниците му вземат решение да основат фондация на негово име. На всеки две години фондация Егидиус Браун провежда благотворителен футболен мач, от който парите се събират с такива цели. Негова известна имитация беше, че „ футболът е освен това  от победа с 1:0 “. А различен някогашен началник на ГФС – Волфганг Нирсбах го назова " обществената съвест на немския футбол ".

По време на управническия интервал на Егидиус Браун, Германия завоюва европейското състезание през 1996 година. Той изпрати вкъщи звездата Щефан Ефенберг поради непристоен жест към публиката на международното в Съединени американски щати през 1994-а и беше доста смутен от вандализма на немските почитатели по време на Световното състезание през 1998 година, когато френският служител на реда Даниел Нивел беше тежко ранен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР