На 9 юни местни медии в префектура Фукушима, Япония, съобщиха,

...
На 9 юни местни медии в префектура Фукушима, Япония, съобщиха,
Коментари Харесай

Планът на Япония за изхвърляне на замърсената вода от АЕЦ „Фукушима“ продължава да поражда съмнения за безопасността си

На 9 юни локални медии в префектура Фукушима, Япония, оповестиха, че Токийската електрическа компанията (ТЕПКО) е уведомила, че построяването на оборудването за изхвърляне на нечисти с нуклеарни детайли отпадъчни води от АЕЦ „ Фукушима “ ще бъде завършено тази седмица. На 12 юни то ще бъде пуснато пробно.

Японският проект за изхвърляне на отпадъчни води от АЕЦ „ Фукушима “ среща опозиция от доста хора и организации, защото съществуват опасения, че те са третирани дейно и не съставляват опасност за околната среда.

Японското държавно управление предложи пет метода за обработка на нечистата вода, измежду които изхвърлянето ѝ в океана е най-евтин – сред 1,7 до 4,4 милиарда йени, а най-скъпият е заравянето ѝ подземен, чиито разноски са десетократно и даже многократно по-високи.

Японското държавно управление и компанията ТЕПКО настояват, че отпадъчните води са безвредни, само че няколко локални специалисти показват подозрения.   

Професор от университета Фукушима съобщи, че даже отпадъчните води от АЕЦ-а да са обработени, те съдържат радиоактивни детайли над допустимите равнища. Дори да надвишава малко стойностите, е допустимо водата да съдържа радиоактивни детайли с висока централизация, които в случай че бъдат излети в океана ще попаднат в риби, водорасли, и оттова ще бъдат опасност за здравето на хората.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР