На 9 септември 2019г. Патентното ведомство на Република България за

...
На 9 септември 2019г. Патентното ведомство на Република България за
Коментари Харесай

Патентното ведомство на България и службата на ЕС за интелектуална собственост със съвместни проекти

На 9 септември 2019г. Патентното ведомство на Република България за следващ път посрещна представители на Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност за разискване на съдействието сред двете ведомства.

Делегацията от СЕСИС е водена от Хавиер Морено, началник на направление “Европейско съдействие “ на СЕСИС. Целта на срещата е да се регистрира ходът на към този момент стартиралите планове и да бъдат набелязани посоките, по които през идващите 5 години ще продължи съдействие сред двете ведомства.

Д-р Давид Сукалински, зам.-председател на ПВ, откри срещата и акцентира вниманието и ресурсите, които ПВ отделя при създаването и внедряването на така наречен ЕСР (European Cooperation Projects). Сред тях той открои огромния план „ Сканиране и предпазване на досиета/файлове “, който ще докара до сканирането и цифровизирането на хартиените досиета за марки и дизайни.

Отбелязан беше и приносът на ПВ при основаването на електронен Инструмент за правене на решения (т.нар. Decision Desktop), който ще докара до повишение на качеството и понижаване на периода за издаването им.

Участниците на срещата дискутираха нови механически решения, които да облекчат бизнеса в връзката му с ведомствата.-->

В хода на диалозите по плана на новия Стратегически проект 2025 за насоките в работата на СЕСИС за идващите 5 години доктор Сукалински означи, че редица оферти, дадени от ПВ по време на консултациите, са намерили своето място в СП2025, което е знак, че целите на ПВ съответстват с тези на други национални ведомства и СЕСИС, както и със международните трендове в развиването на електронните услуги в региона на индустриалната благосъстоятелност. Сред целите на идните планове са особено ориентираните към дребния и междинен бизнес, както и разширението на мрежата за съдействие посредством задълбочаване на всички равнища на връзките с Европейското патентно ведомство и Световната организация за интелектуална благосъстоятелност – продан на опит, общи електронни принадлежности и така нататък

Новият Стратегически проект 2025 на СЕСИС ще бъде гласуван на идната през м. ноември т.г. среща на Управителния съвет и Бюджетния комитет на СЕСИС и в случай че бъде признат, ще влезе в действие за осъществяване от м. юли 2020 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР