На 89-годишна възраст почина френският писател, режисьор и сценарист Жан-Клод

...
На 89-годишна възраст почина френският писател, режисьор и сценарист Жан-Клод
Коментари Харесай

Почина писателят, сценарист и режисьор Жан-Клод Кариер

На 89-годишна възраст умря френският публицист, режисьор и сценарист Жан-Клод Кариер, работил с, Жак Дере и Милош Форман, съобщи " Франс прес ".
Новината за кончината му беше обявена от неговата щерка Киара Кариер. Тя посочи, че татко ѝ ще бъде заровен в родното си село Коломбиер сюр Орб в департамента Еро в южната част на страната.
Кариер самичък се определяше като " повествовател ". През дългия си креативен път той е написал към 60 сюжети, както и 80 други произведения (разкази, есета, преводи, беседи). Той е бил също артист, драматург и създател на текстове за песни на Жулиет Греко, Брижит Бардо и Жана Моро.
Кариер сложи ориста си под знака на другарствата с велики персони, като Далай Лама, с който написа книга или с испанския режисьор Луис Бунюел, с който си сътрудничи 19 години.
Кариер е създател на сюжетите на етапни филми, режисирани от Бунюел като " Дневна хубавица " (с Катрин Дненьов в основната роля), " Този неразбираем обект на желанието ", " Дискретният сексапил на буржоазията ", на " Борсалино " на Жак Дере (с и Белмондо), " Басейнът " (с Роми Шнайдер и Ален Делон), " Тенекиеният тъпан " на Фолкер Шльондорф и голям брой други.

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР