На 80-годишна възраст ни напусна актьорът Иван Налбантов. Той ще

...
На 80-годишна възраст ни напусна актьорът Иван Налбантов. Той ще
Коментари Харесай

"Животът е кратък, а изкуството е вечно": В памет на Иван Налбантов

На 80-годишна възраст ни напусна артистът Иван Налбантов. Той ще остане в паметта на генерации българи със характерния си тембър и над 150 функции в театъра, малкия екран и киното. Емблематични остават облиците му в " На всеки километър ", " Записки по българските въстания ", " Източни пиеси " и доста други. През 2019 година огромният артист получи и " Аскеер " за изцяло творчество.

" Животът е къс, а изкуството е постоянно - и колкото пъти можеш да се докоснеш до него, печелиш. Печелиш, тъй като отиваш в различен свят. Той е фиктивен, само че е доста същински. Ти можеш да плачеш или да се смееш и в живота, само че нормално ти си основния воин в тази преживелица. А тук гледаш други ориси и все някоя от тях ти наподобява ", споделя Иван Налбантов.

" Аз мисля, че в театъра би трябвало да се влиза като в храм. Трябва да се смъква шапката, би трябвало да е безшумно и би трябвало да е свято мястото, на което е минал съзнателния ти живот. Нещо религиозно и мистично витае в театъра и аз съм зависим на това чувство ", споделя Налбантов.

" Аз знам, че няма да съм финален в него. Аз знам, че до момента в който има хора, театърът постоянно ще съществува - даже в домакински размер да остане - тъй като знам, че хората имат потребност да поддържат връзка с други хора. А по-хубаво място от театъра няма ", споделя той.

Вижте повече във видеото горе.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР