На 8 септември 2022 г. светът заглъхна за минути от

...
На 8 септември 2022 г. светът заглъхна за минути от
Коментари Харесай

Една година от смъртта на Елизабет Втора - какво се промени

На 8 септември 2022 година светът заглъхна за минути от новината за гибелта на кралица Елизабет Втора - най-дълго управлявалият английски монарх и вторият най-дълго управлявал в международната история. Жената с безконечната усмивка, която всеки може да припознае като своя баба. Жената с твърда ръка и мека дипломация, пред която се кланяха крале, принцове, президенти, министър председатели и всички най-силни на деня в продължение на седем десетилетия. Жена като някоя друга.
 Летище във френския град Льо Туке, което ще носи името на Елизабет Втора
Как французите ще почетат Елизабет Втора

Интересно решение

Жена обаче и смъртна като всички нас. И когато пристигна и нейният ред да се сбогува с най-близките си и да затвори добродушно очи вечно в обичаното си имение Балморал, никой не можа да скрие сълзите си. Хиляди се редиха на опашки с дни, с цел да й отдадат респект. А за сина й принц Чарлз този най-тъжен ден се трансформира и в деня, който постави завършек на най-дългото му очакване - за престола.

И когато " Да живее кралицата " бе сменено " С да живее кралят " в английския химн, стартира една нова епоха за монархията. Крал Чарлз сигурно е най-подготвеният за трона монарх, който в последните години изпълняваше съществена част от отговорностите на починалата си майка. Но в този момент към този момент короната със скъпоценни камъни и доста отговорности тежеше на главата му и беше време да се потвърди като заслужен, изключително на тези, които желаеха да се откаже от трона в името на своя по-голям наследник Уилям.
 Снимка 617411

Започнаха промени - изцяло предстоящи, само че в никакъв случаи съществени. Свиване на разноски, орязване на списъка с кралски парцели и работещи членове на кралското семейство. За да може данъкоплатците да го сметнат за рационален. Коронацията на шести май обаче се оказа следващото разсипничество на двореца и дребна, черна точка в актива на крал Чарлз.

Последваха десетки пътувания, официални срещи, тържествени церемонии. Кралят и кралицата постоянно дружно, постоянно усмихнати, естествени и покрай народа. Линия, прокарана от по-младите в кралското семейство, която Чарлз и Камила също припознаха като своя. А за принц Уилям и Кейт Мидълтън тези 12 месеца се оказаха не по-малко значими и сложиха основите на тяхното бъдеще през идващите десетилетия.
 Снимка 610262

Принцът и принцесата на Уелс са по-ангажирани от всеки път. Мидълтън показа кампанията Shaping Us, фокусирана върху ранното развиване на деца под 5-годишна възраст, до момента в който принц Уилям се концентрира върху нов план за бездомни - Homewards. Той направи и няколко знакови пътувания зад граница, а скоро ще усили и известността на своята екологична премия Earthshot с посещаване в Ню Йорк. Защото един предстоящ крал постоянно се нуждае от мощна интернационална поддръжка.

Междувременно децата на Уилям и Кейт са все по-често са в центъра на вниманието и това е разумна крачка и от тяхната подготовка за бъдещата им основна роля в английската монархия. А като приказваме за деца, по-малкият наследник на крал Чарлз Хари продължава все по този начин да бъде непряк наблюдател на новата епоха в кралския двор и няма изгледи това да се промени. И можем единствено да допускаме каква би била неговата задача в този развой на смяна, в случай че не бе избрал любовта пред дълга.
 Кейт Мидълтън и крал Чарлз - на какво се дължат топлите им връзки
Празнината в сърцето на Чарлз, която Кейт съумя да запълни

Тя му даде това, което не съумя да получи преди

Никой не може да каже и какъв брой дълго крал Чарлз ще е отпред на монархията, само че едно е несъмнено - той ще направи всичко по силите си да остави своя отпечатък в историята, заставайки зад идеите, които постоянно е подкрепял. Ще граби с цялостни шепи от опциите да промени своя отрицателен в очите на някои имидж и няма да стопира да ни демонстрира какъв брой прелестна е неговата брачна половинка. А през това време ще дава поле за развиване на бъдещите крал и кралица, с цел да бъде спокоен един ден, че оставя монархията в сигурни ръце.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР