На 8-ми декември звездите на Националния музикален театър Катерина Тупарова

...
На 8-ми декември звездите на Националния музикален театър Катерина Тупарова
Коментари Харесай

Звездите на оперетата Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски 20 години заедно на сцена

На 8-ми декември звездите на Националния музикален спектакъл Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски означават 20 години дружно на сцената. Любимата оперетна двойка излиза на сцената в постановката „ Българи от остаряло време” като дуета Иван и Янка. Това е един от дуетите, с който Тупарова и Мутафчийски се трансформират в любимци на публиката. На 8-ми декември Александър Мутафчийски ще извърши за първи път обичаната си роля на ратая Иван в режисура, на която той е режисьор.
" Българи от остаряло време " от Асен Карастоянов е определяна като най-любимата българска оперета. Тя е написана особено за Музикалния спектакъл, на чиято сцена се слага за осми път. Възрожденски нюанс и стилизиран фолклор ще видят феновете в постановката на Националния музикален спектакъл. Спектакълът демонстрира с добросърдечна подигравка фамилната идилия и романтика на патриархалния българин.
Целта на постановъчния екип е била да огледа с добродушна усмивка на нашите предшественици от това време без да ги съди или да им се се присмива. Режисьорът на спектакъла Александър Мутафчийски, който е и солист на Националния музикален спектакъл, споделя: „ Поглеждайки с очите към този момент на режисьор, аз се помъчих да си отговоря на въпроса: С какво „ Българи от остаряло време “ ни предизвикат в наши дни? И по какъв начин, без да се вършат преднамерени театрални препратки към съвремието ни, същият въпрос да развълнува и публиката в салона”.
За първи път след премиерата на оперетата през април режисьорът Александър Мутафчийски излиза на сцената като артист дружно със своята дуетна половинка Катерина Тупарова. Така те ще отбележат 20 ГОДИНИ ЗАЕДНО НА СЦЕНАТА.
Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски се срещат за първи път през 1998 година в спектакъла на Националния музикален спектакъл „ Циганска обич “ от Лехар. Там вземат участие в функциите на Йолан и Кайетан. И двамата споделят, че все едно не е било дебют на тяхното партньорство, а са имали чувството, че цялостен живот са играли дружно. Следват още доста функции и постановки в типичен оперетни заглавия, които ги трансформират в известна театрална двойка. Публиката ги познава като Бони и Щаси в „ Царицата на чардаша “, Лиза и Жупан в „ Графиня Марица “, Мариета и Наполеон в „ Баядерка “, Жулиета и Брисар в „ Граф декор Люксембург “, Чиболета и Папакода в „ Една нощ във Венеция “, Пепи и Йозеф във „ Виенска кръв “, Селестен и Дениз от „ Мамзел Нитуш “ и други.
Верните оперетни фенове виждат в тях наследници на известната двойка от предишното Лиляна Кисьова и Видин Даскалов. Катерина и Александър очароват с харизматичното си омагьосване, с лекотата, с която пеят и танцуват, възприятието за комизъм и импровизацията, характерността и уникалността на пресъздаваните от тях персонажи. Освен безбройните спектакли в обичания им Музикален спектакъл, десетки са и концертните им изяви в разнообразни градове в България, както и задграничните им гастроли.
Националният музикален спектакъл от дълго време се е трансформирал в техен втори дом и по тази причина те с доста обич канят своята аудитория да се наслаждения на автентичен комизъм, колоритни танци и безконечна българска музика на 8- ми декември от 19:00 ч. на спектакъла „ Българи от остаряло време “, с който двете звезди на оперетата Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски означават креативния си празник „ 20 ГОДИНИ ЗАЕДНО НА СЦЕНАТА “.
БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ

Оперета от Асен Карастоянов
Либрето - Коста Райнов
Режисьор- Александър Мутафчийски
Музикален началник и диригент - Юли Дамянов
Сценография- Иван Савов
Костюми – Мариана Попова, Иван Савов
Хореография- Татяна Янева
Мултимедия – Иван Липчев
Хормайстор – Людмил Горчев
Участват: Христо Сарафов, Николай Борисов, Добрина Икономова, Пеньо Пирозов, Светлана Иванова, Юлия Маринова, Марияна Арсенова, Лъчезар Лазаров, Тодор Велков, Теменушка Трифонова, Мария Коровешова, Елена Добрева, Галина Иванчева, Весна Тодорова, Зорница Гергинова.
Участват хор, балет и оркестър на Националния музикален спектакъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР