На 8 февруари над 140 държави от всички континенти отбелязват

...
На 8 февруари над 140 държави от всички континенти отбелязват
Коментари Харесай

Емануил Георгиев: 40 на сто от тормоза при децата е онлайн

На 8 февруари над 140 страни от всички континенти означават за 19-и път Международния ден за безвреден интернет.
" Темите, по които сме организирали полемика са няколко: кибер насилието, дезинифромация и видеоигрите ", сподели пред БНР Емануил Георгиев от.
" Поканили сме специалисти, влогъри, психолози и други сродни като нашата организация. По последното проучване на УНИЦЕФ всяко второ дете се сблъска с някаква форма на принуждение, най-често това е емоциално принуждение.

По нашето последно проучване 40 на 100 от издевателството при децата е онлайн . Понякога това принуждение премината във физическо и противоположното - границата е размита. Затова е и ограниченията, които би трябвало да се вземата, би трябвало да са сложни ", добави Георгиев.

Той съобщи, че сигналите към тях са най-много свързани със полова употреба на деца , част от тях трансферират към други страни.

" Има и доста хора, които ни търсят за съвет или консултация. Тогава въпросите са най-често свързани с насилието сред децата . Центърът работи директно с ГДОП - Дирекция - " Киберпрестъпност ". Ние, когато образоваме децата, им обясняваме по какъв начин профилът им да доближава до по-ограничен кръг от хора, т.е. да не е обществен, което за малолетните е от изключително значеине. Също ние имаме функционалност да докладваме и на Meta и на YouTube, в случай че се алармира към нас и бързо да се смъкна наличие от платформите. Тези механизми би трябвало да се знаят от родителите, с цел да им спомагаме ", уточни специалистът.

Оке по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР