На 7 януари един от най-големите датски вестници Ekstra Bladet

...
На 7 януари един от най-големите датски вестници Ekstra Bladet
Коментари Харесай

Датска медия се извини: Бяхме като хипнотизирани от твърденията на политиците за COVID

На 7 януари един от най-големите датски вестници Ekstra Bladet сервира опрощение на читателите си, признавайки, че е бил „ съвсем хипнотично обхванат “ от изказванията на политиците по тематиката COVID-19 в продължение на съвсем две години. След като близо две години пресата и популацията бяхме изпаднали съвсем в внушаемост пред изказванията на управляващите по отношение на вируса, в този момент е време да създадем равносметка и да признаем, че се провахме, написа в собствен материал изданието.

В публикацията на вестника написа още: „ Експертите и политиците ни изясняват обстановката с придвижванията на махалото като не стопират непрекъснато да ни предизвестяват, че чудовището Коронавирус спи под леглата ни и единствено чака да заспим, с цел да може да удари в мрака. “ Ние не бяхме задоволително бдителни, когато управляващите трябваше да отговорят на въпроса какво в действителност значи хората да са приети в болница с ковид. Защото има огромна разлика дали са постъпили в болница с ковид или поради ковид и дали са умряли с COVID или от Коронавирус. Тълкуването на тези числа е значимо, а се оказа, че формалният брой на хоспитализациите е потвърдено с 27% по-висок от действителната цифра, се споделя още в материала.
Дания стартира имунизация с четвърта доза
Дания ще предлага имунизация с четвърта доза на най-уязвимите си жители. Това се случва на на фона на рекордния брой на инфектираните с...
Прочети повече
От вестника показват и образец с имунизациите: „ Постоянно назовават имунизациите нашето „ супер оръжие “. А лечебните заведения ни - " супер лечебни заведения ". Въпреки това тези „ супер лечебни заведения “ са под оптимален напън, без значение от обстоятелството, че съвсем цялото население е въоръжено със „ супер оръжие “. Дори децата са имунизирани в доста огромна степен – нещо, което не е направено в прилежащите ни страни. С други думи, тук има нещо, което не заслужава термина „ супер “, се акцентира в материала.

„ Като цяло посланията, изпратени от управляващите и политиците до обществеността в тази историческа рецесия, оставят доста да се желае ", написа в материала.

Това самопризнание в датския вестник се случва в миг, когато в страната са наложени нови ограничаващи ограничения. Заради следващо нарастване на случаите с разновидността Омикрон от средата на декември 2021 година в Дания са в действие полицейски час, здравни документи, наложителни проби даже за имунизираните, затваряне на театри, кина, концертни зали и други С други думи ограничения сходни на тези, които към този момент бяха отпаднали през септември 2021 година, когато Дания доближи 73% имунизационно покритие.

В началото на януари шефът на епидемиоложкия департамент Тайра Гров Краузе беше оптимист във връзка с развиването на епидемията, само че все пак към момента не е загатнала да се плануват никакви промени в ограниченията.
Германия дефинира Франция и Дания като огнища на Covid
Германия дефинира Франция и Дания като зони с висок риск от заразяване с ковид, по тази причина ще наложи карантина на неимунизирани пътни...
Прочети повече
 

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР