На 7 октомври беше закрита сесията на 52-рото Общо събрание

...
На 7 октомври беше закрита сесията на 52-рото Общо събрание
Коментари Харесай

Организацията на американските държави прие резолюция за защита на правата на Аржентина за Малвинските острови

На 7 октомври беше закрита сесията на 52-рото Общо заседание на Организацията на американските страни. На нея бе призната резолюция за отбрана на законните права на Аржентина върху Малвинските (Фолкландските) острови. Участващите в сесията приканиха за разрешаване на разногласията посредством мирни договаряния.

 Организацията на американските страни неведнъж е приемала резолюции, подкрепящи връщането на суверенитета над Малвинските острови на Аржентина посредством кротичък разговор. Резолюциите са основани на обстоятелствата и отразяват общото предпочитание на американските страни и упованията им за унищожаване на последствията от колониализма. Генералният секретар на Организацията за американските страни Луис Алмагро Лемес съобщи, че страните в района са съгласни с позицията по въпроса за Малвинските острови. „ Съществуването на остатъци от колониализма в тези острови е недопустимо “, посочи той.



  През 2016г. Комисията на Организация на обединените нации по границите на континенталния шелф откри, че Малвинските острови са в морската акватория на Аржентина. Специалният комитет за деколонизация на Организация на обединените нации неколкократно е призовавал английското държавно управление да организира договаряния с Аржентина по въпроса. Британската страна обаче постоянно е отказвала, което води до задънена улица по въпроса за Малвинските острови. При днешната демократизация на интернационалните връзки, на колониализма би трябвало да бъде комплициран край.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР