На 7 май започва цялостната реконструкция на столичната улица Граф

...
На 7 май започва цялостната реконструкция на столичната улица Граф
Коментари Харесай

Столичната ул. „Граф Игнатиев“ в ремонт до следващата пролет

На 7 май стартира цялостната реорганизация на столичната улица " Граф Игнатиев ". Той ще се осъществя на три стадия и ще продължи 10 месеца, като през целия интервал в сектора няма да се движат трамваи и коли. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова на конференция, като сподели, че ремонтът ще коства 24 млн. лв., съобщи БГНЕС.

" Проектът за цялата реорганизация на " Граф Игнатиев " се финансира по Оперативна програма " Региони в напредък ". Безвъзмездната помощ е в размер на 18 млн. лв., а останалите 6 млн. ще бъдат дадени от бюджета на общината ", съобщи Фандъкова. Тя изясни, че ремонтът включва замяна на канализацията, настилките, релсите на трамвая, които след реконструкцията ще станат по-тихи. Ще бъде построено и ново осветяване. Кметът разгласи още, че зеленчуковият пазар при църквата " Св. Седмочисленици " ще бъде отстранен, както и че настилката в градинката към църквата ще бъде сменена.

" Книжният пазар на пл. " Славейков " ще се завърне с нова визия на оборудванията и ще се обособи като културно пространство. Ще бъде понижен броят на сергиите, като той си остава целогодишен ", разяснява кметът. Фандъкова сподели, че реализатор на ремонта е " Джи пи груп " и добави, че ще има строги наказания в случай че строителят се забави с осъществяването на ремонта или в случай че се появят недостатъци. " По контракт са заложени съществени неустойки и наказания във връзка с периодите и качеството.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР