На 7 март в Професионалната гимназия по туризъмв Габрово бе

...
На 7 март в Професионалната гимназия по туризъмв Габрово бе
Коментари Харесай

Сдружение на името на Пенчо Семов в Габрово

На 7 март в Професионалната гимназия по туризъмв Габрово бе учредено Сдружение на името на огромния покровител, изтъкнат български фабрикант и човеколюбец – Пенчо Семов. По самодейност на шефа на гимназията и с поддръжката на Община Габрово, Областна администрация Габрово, благотворителни организации, представители на бизнеса и жители се състоя учредителното заседание на новата организация, която си сложи извънредно благородни и родолюбиви цели.

Мисията на Сдружението е да спомага за запазване на историческата памет за живота и делото на Пенчо Семов, да разпространява ролята на филантропа и деятеля за професионално обучение за изграждане на белодробна болница, за поддържане на подслон за бездомни като акцентира значимостта на идеята му.

Първата огромна цел на учредителите е обезпечаване на средства за основаване на филм за личността Пенчо Семов по случай 150 години от рождението на благодетеля и огромния донор, чието дело свързваме с редица публични инициативи в Габрово и страната.

Сдружението ще работи още в интерес на основаване и връчване на премия на името на Пенчо Семов, на възпитаници от област Габрово за показан отличен триумф и чудесно представяне/класиране на първите три места/ в народен кръг на олимпиади, професионални надпревари, доброволчески начинания за одобряване на обичайните полезности и българските добродетели.

Плановете на сдружението в бъдеще включват и иницииране и подпомагане за основаване на премия на името на Пенчо Семов от органите на локалното самоуправление в Габрово, посредством която да бъдат отличени инициативни и будни мозъци, инициативи в сферите на активност на видния габровец и перспективни бизнес планове.

Учредителите набелязаха поредност от действия, посредством които задачите на Сдружението да бъдат реализирани. Нека пожелаем триумф на благородното им дело.

Всеки искащ да се включи в новата организация, както е речено – богатият с парите, бедният – с труда, е добре пристигнал, твърди ръководителят на Сдружението – Радослав Стоянов – шеф на ПГТ „ Пенчо Семов “ – Габрово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР