На 7 април, започва ремонтът на мостовото съоръжение над река

...
На 7 април, започва ремонтът на мостовото съоръжение над река
Коментари Харесай

Започва авариен ремонт на моста в габровското село Кръвеник

На 7 април, стартира ремонтът на мостовото оборудване над река Стара река в габровското село Кръвеник. Мостът е при 7-ми км на път III-6072 кв. " Острец-Кръвеник – Батошево, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Каменният мост, с дължина 6 метра, е издигнат при започване на предишния век. Съоръжението е в спешно положение и поради това е лимитирано прекосяването на моторни транспортни средства над 3,5 т.

Аварийните действия бяха предоставени още в края на декември 2021 година, само че заради тежките зимни условия в региона не беше допустимо работата да стартира незабавно.         

Аварийно-ремонтните действия плануват подсилване на устоите на оборудването, както и възобновяване на основата на свода от каменна зидария и на к омпрометираната стоманобетонна стена.

В към 50-метров сектор от третокласния път през оборудването ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и нови мантинели и парапети. За осъществяване на ремонта ще бъде лимитирано придвижването на всички моторни транспортни средства в двете направления по третокласния път в село Кръвеник.

Трафикът ще минава по следните обходни направления: Пътуващите по път III-6072 по направлението Априлци-Севлиево ще бъдат отклонявани по общинския път, който минава през махала Табашка, след което ще се връщат на третокласния път.

Шофьорите, които пътуват от Севлиево към Априлци, ще минават по обособеното обходно трасе в село Кръвеник и ще се връщат на път III-6072. Предвижда се ремонтните действия да завършат до 10 юни.

Изпълнител е пътноподдържащото сдружение на републиканските пътища в област Габрово - ДЗЗД „ Консорциум Габрово 19-24 “.            
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР