На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето и Деня

...
На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето и Деня
Коментари Харесай

Честит професионален празник на всички здравни работници

На 7 април означаваме Световния ден на здравето и Деня на здравния служащ. Това е професионалният празник на всички лекари, зъболекари, сестри, акушерки, фармацевти и всички здравни служащи , посветили живота си на идеята да опазват здравето на хората. 7 април е разгласен за Ден на здравето през 1948 година, когато е учредена Световната здравна организация. От 1964 година на тази дата в България се празнува Денят на здравния служащ. 180 са страните членки на СЗО, които работят по стратегии, ориентирани към решение на здравните проблеми взаимно с държавни управления, профилирани организации на Организация на обединените нации и неправителствени обединения.

България също е член на Световната здравна организация от нейното учредяване и взе участие интензивно в стратегиите за възстановяване на здравните услуги у нас, за унищожаване на острите заразни болести, за запазване на околната среда, в битката със СПИН и раковите болести и предварителната защита на смъртността заради тютюнопушене.

По самодейност на Български лекарски съюз, управлението и чиновници на Военномедицинска академия ще отдадат респект към медицинските служащи, изгубили борбата с COVID-19. Паметта им ще бъде почетена с едноминутно безмълвие и с включени сирени на коли за спешна помощ пред Паметника на медицинските чинове, ситуиран в градинката пред ВМА.

По данни на БЛС през миналата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и водачи на коли за спешна помощ изгубиха живота си, борейки се до последно с подлото заболяване и достолепие изпълнявайки своя професионален и честен дълг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР