На 6 март най-късно кабинетът трябва да е подал оставка,

...
На 6 март най-късно кабинетът трябва да е подал оставка,
Коментари Харесай

Денков: Най-късно на 6 март кабинетът трябва да е подал оставка, за да встъпи в длъжност новият

На 6 март най-късно кабинетът би трябвало да е подал оставка, с цел да може оптимално бързо да встъпи в служба новият кабинет с министър председател Мария Габриел. Това сподели пред Нова телевизия министър председателят Николай Денков, който е в Давос за присъединяване в Световния стопански конгрес. Според него ротацията е чисто механически въпрос и той би трябвало да се осъществя по най-гладкия и допустимо най-бързия метод.

Премиерът още веднъж повтори, че промените в кабинета не могат да бъдат самоцел. „ Дори да тръгнем да сменяме някой министър, аз ще му кажа „ Благодаря за всичко, което направи “  и има смисъл да бъде заменен някой единствено в случай че знаем, че има различен човек, който има мотивацията, има желанието, има знанията да се оправи още по-добре. “ сподели Николай Денков. Той акцентира, че в никакъв случай не е желал оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, а за министъра на защитата Тодор Тагарев разяснява, че това, че има рецензии към един министър, не е мотив да се желае неговата смяна. „ Аз съм удовлетворен от екипа, който имахме “, добави министър председателят.

Николай Денков изясни още, че е имало диалози и с водачите на ГЕРБ, и на Движение за права и свободи, че регулаторите би трябвало да бъдат попълнени с хора, които имат и експертизата, и биографията, която демонстрира, че няма да злоупотребят с позициите, на които ще бъдат сложени.

„ Ясно сме се разбрали, че няма да има квоти, в смисъл на всеки да може да си постави, който желае “, безапелационен беше Денков. Той добави, че не са били обсъждани съответни имена, а основна част от диалога е била по какъв начин да бъдат включени и неправителствените, и браншовите организации, в които има хора, които могат да предложат и могат да оценят качествата на претендентите.

По мотив присъединяване си в Световния стопански конгрес в Давос Николай Денков акцентира, че надписът " Възстановяване на доверието ", под който се организира форума тази година, значи, че обществата би трябвало да върнат общите си цели.

„ Доверието е безусловно належащо, с цел да може едно общество да се сплоти към общите дела. Това, което виждаме като общ проблем, не са единствено външните рискове, каквито са войните, каквато беше пандемията. Това, което виждаме като голям проблем, е потреблението на тези външни рискове, с цел да се разединят обществата, да се настроят едни групи хора против други групи хора “, добави министър председателят.

В този подтекст би трябвало да преглеждаме и предложенията на украинската страна за търсене на мир, сподели още Денков. Ясно е, че те не са лесни, само че също по този начин би трябвало да ги преглеждаме като благоприятни условия за търсене на дълготраен мир, тъй като другите разновидности, които чуваме, могат да дадат помирение, само че не дават никакви гаранции, че това помирение би било стабилно в по-дългосрочен проект, разяснява той.

" Срещата с Гугъл беше ориентирана към търсене на партньорство. DeepMind работи с българския институт INSAIT, водещ в областта на изкуствения разсъдък. Обсъждахме опциите за развиване на това съдействие за бизнеса за хората у нас. Разговаряхме по какъв начин да навлезе изкуственият разсъдък от ден на ден в образованието, както и по какъв начин да се подкрепи държавното управление във връзка със обществените услуги за хората ", сподели още министър председателят.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР