На 58-годишна възраст почина писателят Алек Попов, тъжната вест съобщиха

...
На 58-годишна възраст почина писателят Алек Попов, тъжната вест съобщиха
Коментари Харесай

Почина писателят Алек Попов

На 58-годишна възраст умря писателят Алек Попов, тъжната новина оповестиха от Българската академия на науките (БАН).

" До последния си мирис се опитваше да разгадае тайните на българското слово, дълбаеше в безкрайните тунели на отечественото езиково пространство и посредством творбите си показваше и разгръщаше многобагровата палитра на българската изящна книжовност ", се споделя в известието на Българска академия на науките, където Попов беше член-кореспондент.

" Многократно в разнообразни свои изявленията и беседи той заявяваше, че е публицист, който цялостен живот се труди на „ равнищата на езика “. Затова и неговия главен инструмент е точно българският език. Алек Попов се интересуваше доста от развиването на нашия език, от неговото обогатяване и магичната му дарба да показва и изобразява съответните пулсации на духа на времето. Творбите му доказваха по грациозен метод това и предизвикваха у четящия човек предпочитание за размисъл, за разговор, а от време на време и за дискусия ", пишат още пт Българска академия на науките.

​Книгите на Алек Попов се радват на забележителен читателски интерес и някои от тях имат серия преиздавания, напомнят сътрудниците му. Сред тях е сатиричния му разказ „ МисияЛондон “. Други негови известни произведения са „ Черната кутия “, „ Мисия Туран “, „ Митология на прехода “, „ Спътник на радикалния мъдрец “, „ Телесни бурени “ и др.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР