На 5 февруари сайтът на американския вестник „Ню Йорк Таймс“

...
На 5 февруари сайтът на американския вестник „Ню Йорк Таймс“
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Време е да се доверим на китайските и руски ваксини

На 5 февруари уеб сайтът на американския вестник „ Ню Йорк Таймс “ помести публикация със заглавие „ Време е да се доверим на китайските и съветски ваксини “, съобщи " Радио Китай ".

В публикацията се споделя, че от ден на ден и повече обстоятелства потвърждават, че и китайските и съветски ваксини са ефикасни. Тази седмица здравното списание „ The Lancet “ разгласява резултата от разбора на клиничните тествания от последния стадий, който демонстрира, че успеваемостта на създадената от Русия ваксина е 91,6%.

Обединените арабски емирства, Бахрейн, Египет, Йордания, Ирак, Сърбия, Мароко, Унгария и Пакистан към този момент утвърдиха потреблението на създадената от Китайската фармацевтична компания „ Синофарм “ ваксина. До средата на януари повече от 1,8 милиона души в ОАЕ са били имунизирани с нея. Боливия, Индонезия, Турция, Бразилия и Чили са утвърдили потреблението на друга китайска ваксина – от компанията SINOVAC BIOTECH CO.,LTD. А съветската ваксина ще бъде употребена в страни от Европа, Близкия изток, Африка и Латинска Америка.

Тези страни взеха решение да употребяват китайските и съветски ваксини, въз основата на оповестените от производителите им данни за тяхната сигурност и успеваемост – доста от които са оповестени в научните списания „ The Lancet “ и „ The Journal of the American Medical Association “.

Пред сериозния дефицит на ваксини и закъснение на доставката им, Франция, Испания, Германия започнаха да разискват въпроса за опцията за закупуване на китайски и съветски ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР