На 4, 5 и 6 септември във Велико Търново ще

...
На 4, 5 и 6 септември във Велико Търново ще
Коментари Харесай

500 кв. метра картина ще бъде нарисувана във Велико Търново

На 4, 5 и 6 септември във Велико Търново ще се организира второто издание на VT GRAFF FEST. През трите дни на фестивала едни от най-разпознаваемите български графити актьори, някои от които са световноизвестни и одобрени имена, работещи в разнообразни страни, ще изрисуват две солидни стени с обща повърхност 500 кв. м. 16 са художниците, които публично са удостоверили присъединяване си. Всички те са експерти в региона на уличното изкуство, като множеството имат художествено обучение. Само един от участниците е чужденец – той е италианец, живеещ в България.

„ Нашата цел е да представим на великотърновци, че тези модерни рисунки не са вандалщина, а противоположното – нещо красиво и нов тип просвета, с която доста хора се занимават професионално и отговорно. Художниците вършат в действителност впечатляващи неща. Повечето хора смесват графити изкуството с драсканиците със спрейове, а те в действителност нямат нищо общо. С фестивала, който вършим, се опитваме да променим това тяхно мнение. Всички желаеме градската среда да бъде приветлива “, съобщи за уредникът на фестивала Ганчо Ганчев.

“Природа ” е тематиката на фестивала  и всички актьори ще рисуват по нея. Освен това всички те ще получат идентична гама цветове, с цел да се получи цялостна картината.
Огромната рисунка ще се вижда от всички, които минават по околовръстния път на Велико Търново.

Мястото, където ще се изявяват артистите тази година, е постройката на DM на ул. „ Магистрална ” 17 – сред „ Практикер “ и „ Макдоналдс “.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР