На 31 януари пристига новопостроеният кораб за хидрографски измервания на

...
На 31 януари пристига новопостроеният кораб за хидрографски измервания на
Коментари Харесай

Нов кораб за специализирани измервания пристига в Русе


На 31 януари идва новопостроеният транспортен съд за хидрографски измервания на Изпълнителна организация „ Проучване и поддържане на р. Дунав “ (ИАППД). Корабът ще дебаркира в гр. Русе в 11 часа на понтон № 2, оповестиха от организацията.

Специализираният кораб, издигнат от варненската корабостроителница „ МТГ Делфин “ в границите на план FAIRway Danube, е финансиран по Механизма за свързване на Европа.

Корабът е екипиран с съоръжение за осъществяване на високоточни хидрографски измервания, посредством които главно ще се събира информация за измененията, настъпващи в сериозните сектори. По този метод ще се подкрепи процесът на усъвършенстване траекторията на корабоплавателния път в даден сектор, а от там и по-добрите условия за превозване на артикули и пасажери по реката.

От българска страна по плана ИАППД ще достави още 10 броя автоматизирани хидрометрични станции, които ще бъдат инсталирани в най-критичните места в общия българо-румънски сектор на реката, както и нов маркиращ транспортен съд, с който да се усъвършенства ситуацията по плавателния път.

С новото съоръжение ще бъдат осъществени пилотни действия посредством събиране на висококачествени данни за изискванията на фарватера на всички сериозни места по река Дунав и неговите плавателни притоци и ще се изготвят прогнози за водните равнища. Чрез тях ще се сътвори солидна и хармонизирана база данни за управнически решения, свързани с речното инженерство, рехабилитация и поддържане на плавателния път. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР