На 31 март 2018 г. от 13:00 часа по инициатива

...
На 31 март 2018 г. от 13:00 часа по инициатива
Коментари Харесай

Българите в Украйна изпращат Баба Марта с празненство

На 31 март 2018 година от 13:00 часа по самодейност на Всеукраинската социална организация „ Конгрес на българите в Украйна “ и Български юношески клуб „ Актив “ ще се организира акция „ Довиждане, Баба Марта “. Пред Оперния спектакъл българите ще окачат мартениците си на едно от дърветата там. Към акцията ще се причислят възпитаници от Българския културно-просветен център „ Аз буки Веди “, които ще опишат за българската традиция по какъв начин се посреща и изпраща „ Баба Марта “. Танцовите сформира „ Български сърца “, „ Лудо Младо “ и „ Благоев танц “ ще се включат със запалващи български танци.
„ Първата акция по изпращане на Баба Марта в Одеса бе извършена през 2013 година. Тогава това мероприятие бе по-скоро като флашмоб. Днес програмата стана по-наситена, като децата ще рецитират стихове, а танцьорите ще канят всички присъстващи на хоро. Одеса е многонационална и за нас е чест освен да описваме за българските обичаи, а и с демонстрирането им да приобщаваме локалните поданици и гостите на града. С всяка година това събитие набира известност, и от ден на ден родители дружно с децата си идват да кажат „ Довиждане, Баба Марта “, съобщи Максим Димитров, представител на Всеукраинската социална организация „ Конгрес на българите в Украйна “.
След акцията като подарък за града от българите ще остане едно „ мартенично " дърво, украсено с мартеници, като знак на настъпилата пролет и положителни пожелания към всички. Инициативата се организира с поддръжката на Одеския градски съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР