На 30 юли 2021 г. Регионална дирекция за национален строителен

...
На 30 юли 2021 г. Регионална дирекция за национален строителен
Коментари Харесай

Проверяват община Царево заради колектора в Синеморец

На 30 юли 2021 година Регионална дирекция за народен строителен надзор /РДНСК/ Бургас извърши инспекция по сигнал за противозаконен градеж на „ Канализационен колектор от съществуващата ревизионна шахта на основен канализационен колектор до Черно море ", оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Проверката е обвързвана с шахта, която води фекални води в залива „ Свети Яни “, който се намира сред плажа при устието на река Велека и централен плаж „ Бутамята “ в Синеморец. Констатирано е, че колекторът в действителност се употребява за оттичането на отходните води на селото в морето.

Още от 2008 година Дирекцията за народен строителен надзор е издала заповед за унищожаване на колектора. Причината е, че градежът е без нужните за задачата строителни бумаги, съгласно наредбите на Закона за устройство на територията.

Предвид бездействието на община Царево е формирано административно наказателно произвеждане против възложителя – кмета на община Царево, съгласно наредбите в Закон за устройство на територията и Закон за административните нарушения и наказания.

В подадения сигнал се споделя, че колекторът замърсява морето и нарушава неговата екосистема. В тази връзка ДНСК е препратила сигнала по подготвеност до Министерството на околната среда и водите и РИОСВ-Бургас.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР