На 29-ти ноември 2022 г. от трибуната на Народното събрание

...
На 29-ти ноември 2022 г. от трибуната на Народното събрание
Коментари Харесай

Свиленски скочи на премиера на Радев с тежко обвинение: Чакаме отговор за тази сделка за 3 милиона!

„ На 29-ти ноември 2022 година от трибуната на Народното събрание министър председателят Гълъб Донев на въпрос за скандална корупционна договорка за продажба на парцел в София, който коства 3 милиона, за 300 хиляди лв., той дава отговор, че е предоставена инспекция и в границите на седмица ще ни осведоми за резултата от инспекцията. На базата на този негов отговор, на 15-ти декември ние пускаме писмен въпрос, в който молим министър-председателя да осведоми Народното събрание документално какъв е резултатът от инспекцията.

И след 18 дни, на 3-ти януари, ние получаваме писмения отговор, в който се споделя: „ Уважаеми народни представители, по отношение на Вашия въпрос Ви известявам, че въпросът е изпратен за отговор на министъра на превоза и известията “. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от парламентарната естрада.

Той изрази възмущението си, че министър-председателят, вместо да отговори, по неговите думи е направил ролята на пощальон, и е препратил въпроса на Министерството на превоза, където евентуално също имат отговорност за тази договорка. „ И когато ти би трябвало да отговориш на народните представители и българските жители и да събереш информацията от тези, които са виновни, ти го пращаш на тях да ти отговорят “, добави Свиленски.

„ Днес в превоза комисия ще пристигна министърът и ще ни изяснява по какъв начин няма пари за НКЖИ и БДЖ и по какъв начин всеки ден се палят локомотиви, а в това време парцел за 3 милиона се продава за 300 хиляди лв.. А какъв брой такива покупко-продажби са направени без наше познание? Ето по тази причина желаеме информация “, сподели в умозаключение Георги Свиленски.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР