На 29 април приключи транспортирането на военно-техническата помощ за Украйна,

...
На 29 април приключи транспортирането на военно-техническата помощ за Украйна,
Коментари Харесай

Доставихме военно-техническа помощ на Украйна

На 29 април завърши превозването на военно-техническата помощ за Украйна, предоставена на съображение Решение на Народното събрание на Република България. (Видеото е архивно.)

Министерството на защитата ще продължава да оказва военна и военно-техническа помощ за Украйна в осъществяване на взетите от Народното събрание решения, оповестиха от военното ведомство.



Припомняме, че служебният министър председател Димитър Главчев удостовери българската поддръжка за Украйна след присъединяване си в Европейския съвет на 18 април.

„ Подкрепяме по всякакъв начин Украйна съгласно опциите. Поддържаме европейската позиция “, съобщи министър-председателят.



По думите му източници за помощ биха могли да бъдат приходите от замразените съветски активи, които сe пресмятат на към два и половина - три милиарда евро. Премиерът Главчев подчертава също върху апела на висшия представител на Европейския съюз (ЕС) за външната политика и сигурността Жозеп Борел допустимо най-бързо на Киев да бъдат предоставени противоракетни системи.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР