Руският президент Владимир Путин заяви днес на среща с министъра

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес на среща с министъра
Коментари Харесай

Путин: Руската офанзива върви по план

Р уският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден на среща с министъра на защитата и висши генерали, че съветските сили всеки ден усъвършенстват позициите си във всички посоки в Украйна и съветската атака върви по проект , съобщи Ройтерс.

Русия през последните месеци изтласква украинските сили в основни браншове на фронта, макар отпуснатите от Съединени американски щати и техните съдружници стотици милиарди долари военна помощ за Киев.

На среща в Кремъл с новия министър на защитата Андрей Белоусов, секретаря на Съвета за сигурност на Русия Сергей Шойгу и високопоставени генерали, Путин сподели, че дейностите на съветската войска " не престават в сходство с проекта ", утвърден от генералния щаб.

" Колкото по-ефективно работите на фронтовата линия, толкоз са по-големи шансове имаме да разгадаем този въпрос по кротичък метод ", сподели Путин на генералите и добави: " Това е, към което постоянно сме се стремели и постоянно сме говорили за това ".

Путин благодари на Шойгу за предходната му работа като министър на защитата. Руският президент уточни, че " доста неща не са били ясни преди началото на войната " и добави, че Шойгу ще му помогне в ръководството на държавната система за сигурност и защита.

Обръщайки се към Белоусов, Путин сподели, че го е назначил поради повишаващите се разноски за защита и сигурност, които тази година ще доближат, по думите на съветския водач, близо 8,7 % от Брутният вътрешен продукт или даже малко повече. Това въпреки всичко е по-малко от нивата от 13 % през 80-те години на предишния век, по времето на Съветския съюз, показва Ройтерс.

" Това въпреки всичко не са 13 %, какъвто беше казусът в Съветския съюз, само че въпреки всичко е забележителна сума, стабилен запас и тези средства би трябвало да бъдат употребявани деликатно и дейно ", съобщи Путин.

" Това отношение сред отбранителната и гражданската сфера би трябвало да бъде органично интегрирано в цялостната тактика за развиване на съветската страна ", уточни съветският президент.

Путин похвали Белоусов за икономическия му опит и за работата по създаване на дронове и други безекипажни бойни машини.

Руският водач сподели, че няма да прави промени в състава на генералния щаб на съветска войска. В срещата участваше и началникът на генералния щаб Валерий Герасимов.

" Искам на всички да стане ясно. Това бойно звено беше развито, действа ритмично, работи сполучливо и не се чакат промени в него ", сподели Путин за съветския общоприет щаб.

" Трябва да използваме оптимално всичките ни административни запаси, с цел да реализираме основната задача - сполучливата работа на бойните ни формирования на линията на прикосновение в границите на специфичната военна интервенция ", заключи съветският водач.

Припомняме и тази изложба от нашия списък:

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР