На 28 февруари в град Обзор и шест села -

...
На 28 февруари в град Обзор и шест села -
Коментари Харесай

"5 минути проветряване на час" - референдум и COVID-19

На 28 февруари в град Обзор и шест села - Баня, Приселци, Раковсково, Емона, Паницово и Козница, ще се организира референдум. Целта му е да обособи селищата в независима община. Това значи извънредно красиви и стопански значими пространства от брега и Стара планина да бъдат откъснати от Несебър, по тази причина общинският съвет в началото не бе разрешил допитването. Но регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков го насрочи. Мотивът на инциативния комитет е, че Обзор акумулира огромен доход, който не се възстановява като общински вложения в градчето и селата.

По-интересно е, че гласуването ще е в изискванията на коронакриза, т.е. ще е самобитна подготовка за националния избор на 4 април. Мерките, които се подхващат, евентуално ще важат и на парламентарните избори.

Заповед на кмета на Несебър Николай Димитров гласи, че всеки участник в процеса - гласоподавател, член на секция, наблюдаващ и така нататък, би трябвало да е с маска. Членовете на секционните комисии ще попълнят авансово декларация за здравословно положение. На всеки час би трябвало да има проветряване по 5 минути, както и стерилизация 3 пъти на ден: брави, маси, чинове и така нататък Ще се дезинфекцират и тъмните стаички.

Няма да се позволява скупчване на хора. Ако се появят доста гласоподаватели, множеството ще би трябвало да чакат отвън помещението. Дистанцията сред би трябвало да е най-малко метър и половина, в това число сред членовете на секциите - по опция сред тях ще бъдат сложени загради.

Всичко това дотук са наложителни ограничения. А целесъобразни са използване на ръкавици от членовете на комисиите, стерилизация на ръкавиците и ръцете, информиране на гласоподавателите, че е хубаво да носят собствен химикал и така нататък

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР