На 27 март (неделя) България преминава към лятното часово време.

...
На 27 март (неделя) България преминава към лятното часово време.
Коментари Харесай

На 27 март България преминава към лятно часово време

На 27 март (неделя) България минава към лятното часово време. В 3:00 ч. през нощта на следващия ден стрелките на часовниците би трябвало да бъдат преместени с един час напред.

При компютрите и всички мобилни устройства, свързани с интернет, смяната става автоматизирано.

Връщането към астрономическото време в нашата страна ще стане на 30 октомври (неделя), когато в 4:00 ч. сутринта часовниците ще се върнат с един час обратно.

В България промяната на времето се открива като трайна процедура през 1979 година, откакто на световно равнище се приема аргументът, че по този начин се пести сила за осветяване. След четири десетилетия обаче изгодите от това не се удостоверяват изрично, до момента в който към 30% от хората изпитват душевен и физически дискомфорт от смяната два пъти в годината.

През 2018 година Европейската комисия организира онлайн допитване по тематиката, в което се включиха 4,6 млн. участници. Мнозинството от тях желаеха промяната на времето да бъде прекъсната. В България " за " се оповестиха 96%, като множеството обявиха, че избират лятното време да бъде целогодишно. Консенсус в Европейски Съюз по този въпрос обаче не е реализиран и до през днешния ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР