На 27 март 2020 година Република Северна Македония стана тридесетата

...
На 27 март 2020 година Република Северна Македония стана тридесетата
Коментари Харесай

Скопие по повод 2 г. в НАТО: На една маса сме с най-развитите страни в света

На 27 март 2020 година Република Северна Македония стана тридесетата членка на НАТО. С това бе осъществен един от трите стратегически целта на външната политика на страната, към който бе построен най-широк политически консенсус, придружен от мощна поддръжка от жителите още през 1993 година, написа държавното управление в Скопие в формалния си профил във Facebook, съобщи МИА. 

" Седим на една маса дружно с най-големите и най-развитите страни в света. От 30-те членки на НАТО 21 са страни-членки на Европейски Съюз. Ние сме равнопоставена част от това огромно семейство на развити демокрации и дружно с тях даваме своя принос за международния мир и сигурност ", съобщи държавното управление на Република Северна Македония. 

По мотив две години от участието в НАТО изказвания във Фейсбук през днешния ден разгласиха министър председателят Димитър Ковачевски, вицепремиерът Боян Маричич, министрите на защитата и външните работи Славянка Петровска и Буяр Османи и някогашният министър председател Зоран Заев.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР