На 26-ти август отбелязваме Световния ден на кучето. Той започва

...
На 26-ти август отбелязваме Световния ден на кучето. Той започва
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на кучето - единственото същество, което ще те обича истински!

На 26-ти август означаваме Световния ден на кучето. Той стартира да се празнува от 2004 година и е основан от Колийн Пейдж, като част от Pet & Family Lifestyle Expert и Animal Advocate. Колийн е създател и на Световния ден на кученцата, Световния ден на котките и на други филантропни дни, за да призове хората да извърнат внимание на животните и да насърчи тяхното осиновяване.

Датата не е инцидентно определена, тъй като тя е значима за Колийн – денят, в който тя е получила своето първо куче, когато е била едвам на 10-годишна възраст.

Ние ги познаваме като " най-хубавите другари на индивида ", само че в реалност нашите кученца са доста повече от това.  Те могат да бъдат нашите дребни четириноги ангели на земята. По мотив Световния ден на кучетата през днешния ден отделяме уместно внимание на най-преданите ни приятели и неизменими спътници на индивида от антични времена:

Сладостта, честността, благородството, любовта, които едно куче ни дава до последният си мирис, са неповторими и всеки, който е имал подобен любим, може да го удостовери. Те са небесни създания, подарък от Бога, които ни пазят, вършат ни компания и ни обичат без ограничавания или условия. 



Животните, и изключително кучетата, за разлика от доста хора, не се интересуват от нашият външен тип, възраст, състояние, прочувствено положение, физически или душевен проблеми. Те са там, с цел да ни обичат и да бъдат наши спътници без условия. 

Те са по-истински и специфични създания, изпратени от Бог да се грижат за нас и да бъдат наши ангели-пазители на Земята. Без значение какво се случва с нас или по какъв начин се усещаме, постоянно можем да разчитаме на тях - и те също заслужават цялата ни обич, отдаденост и почитание. 



Кученцата вършат живота ни по-добър и елементарен. Можем да сме щастливи за това. Колкото и зле да ни е минал денят на работа, в учебно заведение или в живота като цяло, те постоянно ни посрещат с доста наслада и любов, когато ни видят, те постоянно ще желаят да си играят с нас или просто ще си кротуват и мълчат, до момента в който не им обърнем внимание.

Не единствено, че ни вършат компания, само че и ни дават разтуха, когато ни е най-необходима. Те в никакъв случай не ни карат да се усещаме самотни, тъй като можете да сте сигурни, че едно куче в никакъв случай няма да ви изостави или да ви отхвърли, а тъкмо противоположното. 

Те са като прочувствени терапевти, тъй като знаят, че в случай че се чувствате зле, че сте тъжни или депресирани, няма да се поколебаят да ви приближат, с цел да ви покажат, че ви обичат, да ви поканят да играете или просто да бъдат с вас, в случай че това е всичко, което желаете. 

Те работят като същински лечители, тъй като ни оказват помощ да се усещаме по-добре и да се възстановим от болест, неразположение, било то умствено, духовно или даже физическо. 

Също по този начин кученцата са най-хубавите животни, които се употребяват за компания и помощ на хора с избрани увреждания, образни, слухови, с двигателни усложнения. Те могат също да оказват помощ на хора със болести, които имат припадъци или разнообразни степени на аутизъм.



Освен това има кученца, които посещават заболели хора в лечебни заведения, деца и възрастни, с цел да се усещат по-добре. Те също са приятна компания за дребните, тъй като могат да им оказват помощ да развият своите познавателни качества. 

Те също по този начин виждат, когато човек е печален, благополучен, сърдит, депресиран или с разрушено сърце. Когато усетят нещо негативно, те търсят способи да подобрят настроението му.



Кучетата имат преданост, веднага като един път ви изберат (защото не се съмнявайте, че го вършат, защото почувстват специфична връзка със притежателите си), можете да сте сигурни, че те ще се грижат за вас през целия си живот. 

Те също са способни на чудесни подвизи за притежателите си. Чували сме всевъзможни случаи на изгубени животни, които пътуват хиляди километри, търсейки своите стопани и други, които чакат отвън лечебните заведения и даже скърбят за гибелта на своите господари край гробовете. Те са чиста обич! 



Най-смешното е, че оттатък това, което виждаме, кучетата са свързани с доста характерни трептения и имат огромна страст. Способни са да възприемат доста повече от човек, те са като енергийни радари и улавят всевъзможни трептения от околната среда. 

Те имат впечатляващо подушване, слух и зрение, тъй като могат да виждат неща, които хората просто не могат да възприемат. Чували ли сте, че те подушват заплахата или усещат необичайно наличие? И по този начин, те стават неспокойни и лаят по нещо във въздуха, което ние даже не виждаме. 

Във опциите си, кученцата могат да поемат тази неприятна осцилация в себе си.  Сякаш те се жертват, с цел да ви оказват помощ с негативността във вашата среда. 

Заради всичко това и още повече, кучетата са най-хубавите другари на индивида. Толкова лоялни, благородни, почтени и игриви, те са специфичните пратеници на Бог, които са нашите четириноги, дребни ангели на земята. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР