На 26 октомври, на фестивала BIME в Билбао дългоочакваните награди

...
На 26 октомври, на фестивала BIME в Билбао дългоочакваните награди
Коментари Харесай

Българин е сред 15-те изключителни артисти номинирани за наградите Music Moves Europe 2024

На 26 октомври , на фестивала BIME в Билбао дълго чаканите награди Music Moves Europe 2024, разкриха петнадесетте забележителни актьори, които са номинирани за тазгодишните оценки.

Тези изключителни гении, изгряващи от европейския музикален хоризонт, са безусловно подготвени да заемат централно място на сцената и да завладеят публиката по целия свят.

Music Moves Europe 2024 с горделивост показват номинациите на Bulgarian Cartrader (България), Fran Vasilić (Хърватия), Giift (Дания), Pearly Drops (Финландия), Zaho de Sagazan (Франция), CLOCK CLOCK (Германия), Arny Margret (Исландия), yunè pinku (Ирландия), Tramhaus (Холандия), Ash Olsen (Норвегия), Berry Galazka (Полша), Ana Lua Caiano (Португалия), freekind. (Словения), Ralphie Choo (Испания), waterbaby (Швеция).

Наградите Music Moves Europe Awards (MME Awards) са наградата на Европейския съюз, с който се отличават новоизгряващите реализатори, които показват европейското музикално звучене на днешния и утрешния ден. Наградите MME имат за цел да ускорят интернационалната кариера на новопоявилите се европейски реализатори.

Сред някогашните носители на влиятелните награди са: Stromae, Alyona Alyona, Rosalia, The Haunted Youth, Dua Lipa, Sans Soucis, Hozier, Meskerem Mees и Christine and the Queens.

Музикалните почитатели в цяла Европа, ще имат опция да гласоподават в уеб страницата на Music Moves Europe Awards :, с цел да изберат носителя на премията MME Public Choice Award 2024. Миналогодишната премия на публиката получи Jerry Heil от Украйна, който ще стане член на журито на Music Moves Europe Awards за 2024 година

" Като член на журито ще диря тези, които пеят от сърце " – споделя Jerry Heil.

Петима реализатори ще бъдат определени за спечелили от интернационалното жури, а един от тях ще бъде определен за Голямата премия. Всеки победител ще получи 10 000 евро, а носителят на Голямата премия на журито, ще получи и спомагателен ваучер за турне на стойност 5 000 евро. Победителят в категорията MME Choice Award 2024 ще получи 5 000 евро.

Церемонията по връчването на премиите Music Moves Europe , на която ще бъдат оповестени спечелилите, ще се състои на 18 януари 2024 г ., четвъртък, на Eurosonic Noorderslag в Грьонинген, Нидерландия.

Всички петнадесет номинирани са поканени да свирят на ESNS, както и да се включат в обучителната стратегия на MME с най-хубавите практики в музикалната промишленост, проведена от ESNS и сътрудниците на премиите MME: Liveurope, Yourope, Live DMA, IMPALA, Digital Music Europe, ICMP- CIEM, International Music Managers Forum (IMMF) и European Music Exporters Exchange (EMEE).

Наградите Music Moves Europe Awards са основен детайл от напъните на Европейския съюз за поддръжка и разпространение на европейския музикален бранш. Тя има за цел да даде опция на изгряващите актьори и експертите в сектора, като в същото време предизвиква единната и разнообразна европейска музикална сцена.

Снимки на номинираните актьори и видео номинациите може да намерите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР