На 26 октомври 2021 година Архиерейският Събор на Полската Православна

...
На 26 октомври 2021 година Архиерейският Събор на Полската Православна
Коментари Харесай

Полската Православна Църква потвърди своята позиция за непризнаване на „ПЦУ”

На 26 октомври 2021 година Архиерейският Събор на Полската Православна Църква прегледа църковната обстановка в Украйна и удостовери своите досегашни решения, в които се приказва за нелегитимността на автокефалията на разколниците от «ПЦУ» и възбраната на свещенството да встъпва с тях в евхаристийно общение.

На съвещанието на Събора като първа точка се прегледа въпроса за настоящото състояние на Църквата в Украйна. Архиереите взеха решение да се базират на своите досегашни решения, оставяйки неизменима своята позиция за непризнаване на «автокефалията» на разколническата «ПЦУ», оповестява Съюзът на православните публицисти с отпратка към обява на формалния уебсайт на Полската Православна Църква.

По-рано нейният Архиерейски Събор съобщи, че лишените от свещеническо ръкоположение отстъпници не могат да съставляват същинската Църква. Тогава Полската Православна Църква удостовери своята позиция във връзка с църковната обстановка в Украйна, изразена в резолюции № 340 от 9 май 2018 година и № 341 от 15 ноември 2018 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР