На 25 септември апелативни магистрати в Пловдив ще заседават дали

...
На 25 септември апелативни магистрати в Пловдив ще заседават дали
Коментари Харесай

Ще влезе ли в затвора шофьорът, който блъсна пиян с тъмни дрехи, вървящ по шосето?

На 25 септември апелативни магистрати в Пловдив ще заседават дали да оставят условната присъдата на Мирослав Камбуров, който блъсна пийнал човек, ходещ по платното. Прокуратурата желае мъжът да получи ефикасна присъда, тъй като е систематичен извършител на пътя - има 6 наказателни постановления и 14 фиша, съобщава 24 часа.

Инцидентът се случва на 3 юли 2022-а, когато 27-годишният в този момент Мирослав Камбуров се прибира с буса си от Крумово към Куклен. Движи се с 85 км/час и не съумява да реагира, виждайки в последния миг човек на платното пред него. 65-годишният Иван Владимиров върви по шосето много пийнал – с 2,7 промила.

Камбуров го блъска, само че не стопира. Въпреки това го намират още на другия ден и самичък споделя на служителите на реда какво се е случило. Признава виновността си и пред Пловдивския областен съд и получава условна присъда от 3 години с 60 месеца изпитателен период.

Прокурорът обаче желае лидера в пандиза и оспорва наказването. Загиналият Иван Владимиров живеел самичък в землището на село Крумово в сграда чартърен. Хващал се да работи разнообразни неща на частно. Пиел постоянно и имал навика вечер да обикаля региона пешком.

При последната си разходка отново поел към “Асеновградско шосе ”. Бил облечен в тъмни облекла. По същото време Мирослав Камбуров се прибирал по пътя, откакто бил стоварил с буса си строителни боклуци на сметището край Крумово.

Карал на къси светлини и забелязал силуета на пешеходеца прекомерно късно.

“Не видях, че на пътя има човек ”, изясни той пред окръжния съд в Пловдив.

След удара Владимиров паднал върху предния похлупак на товарния автомобил, блъснал се в челното стъкло, след което тялото му отхвръкнало и паднало върху платното за придвижване.

Изследвана е и скоростта на буса – 85 км/час, преценена от движимостите лица като механически несъобразена за късния час и тъмнината. Експертите са безапелационни, че в случай че Камбуров се беше движил с 69 км/час или с по-малко, е можел да реагира.

За досегашната условна присъда е признат и аргументът, че водачът има малко дете и е единственият работещ в семейството си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР