На 25 май в София беше прожектиран документалния руски пропаганден

...
На 25 май в София беше прожектиран документалния руски пропаганден
Коментари Харесай

Активист на „За свободна Русия“ развя украинското знаме на премиерата на пропагандния филм „Азовстал“, путинисти го изхвърлят с насилие от залата

На 25 май в София беше прожектиран документалния съветски агитационен филм „ Азовстал “, продукция на Russia Today, отдаден на „ освобождението “ на именития цех в границите на съветската военна интервенция. Премиерата са състоя Руския културно-информационен център (Россотрудничество) в столицата. Режисьора на лентата е О. Кирия, а излъчването на кино лентата е неразрешено от Европейския парламент на територията на общността. Само преди дни посолството на Украйна у нас прикани българските институции да спрат скандалната премиера.

На съветската провокация беше отговорено с протестна акция на членове на „ За свободна Русия “ и „ Боец “, които развяваха украинското знаме и носеха плакати срещу съветската окупация и война против Украйна и скандираха " Слава на Украйна ".

Един от деятелите, Александър Стоцки от Москва, който в този момент живее в София съумява да влезе в залата с други съидейници.

Премиерата стартира със слово на Снежана Тодорова, член на Съюза на българските публицисти, изявена русофилка и путинистка, трансформирала една от най-старите професионални организации у нас в цитадела на рашизма. Тодорова коментирала от сцената сцената акцията в поддръжка на Украйна като " доста смущаваща " и даже се извинила на няколко пъти на присъстващите путинисти. В същото време чиновниците на Руския дом попречили видеозаснемането на премиерата от вмъкнали се в залата деятели на „ За свободна Русия “.
На прожекцията участвали към 30 души, най-вече възрастни хора, а самият филм съдържал единствено оценъчни съждения, голословни обвинявания против ВСУ и изказвания без никакви обосновани данни, споделя Александър Стоцки.

След прожекцията Стоцки развява в залата укаринското знаме в символ на митинг против мръсната съветска война, пробва се да направи коментар по тематиката, само че знамето му е изтръгнато от ръцете, а той и още няколко съперници на режима в Кремъл са принудително и жестоко изхвърлени от залата. Самият Стоцки споделя, че има синини и ожулвания по тялото си, само че по този начин почитателите на Путин схващат свободата и демокрацията.

 azovstal_protest_sofia1.jpg

Изгонването на Стоцки
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР