На 25-и януари 2024 г. за двадесети пореден път Германо-Българската

...
На 25-и януари 2024 г. за двадесети пореден път Германо-Българската
Коментари Харесай

Шварц Глобал Сървисис България“, ЛогиСофт“ и Кауфланд България“ са носители на наградата на германската икономика в България 2023

На 25-и януари 2024 година за двадесети следващ път Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди компании, съдействали за развиването на българо-германските стопански връзки през последната година.

Наградата на немската стопанска система в България за 2023 година беше присъдена в три категории - " Голямо дружество ", " Малко и приблизително дружество " и " Социален ангажимент ". Общо 15 бяха номинираните компании. Членството в ГБИТК не беше изискване за присъединяване. Жури с представители от икономическите и публични среди дефинира спечелили във всяка една категория.
 Снимка 650739
Модератор на събитието бе доктор Кристина Баксанова, началник " Международни вести " на bTV Новините в bTV Media Group.

Събитието откри Тим Курт, президент на ГБИТК. Той поздрави доктор Мартин Ванслебен, основен шеф на Германската индустриално-търговска камара в Берлин, който бе измежду формалните посетители на церемонията и показа, че с цел да бъдеш най-голямата двустранна камара в България от дълги години с над 600 компании членове е огромен триумф, само че и огромна отговорност и това е плод на неуморна работа от страна на Управителният съвет, управлението и екипът на Камарата и добави, че това юбилейно издание на премиите е освен празник на бизнеса, само че и празник на взаимоотношенията, другарствата и споделените триумфи.
 Снимка 650740
Н.Пр. Ирена Мария Планк, дипломат на Федерална република Германия в София, поздрави всички посетители и уточни, че фирмите имат значим принос за задълбочаването на икономическото съдействие сред двете страни.

Д-р Мартин Ванслебен, основен шеф на Германската индустриално-търговска камара (DIHK), направи ретроспекция на историята на Камарата - от нейното основаване и означи въздействието на настоящи събития и обвързваните с това провокации, за които са нужни взаимни старания за превъзмогването им.
 Снимка 650738
Д-р Митко Василев, основен шеф на ГБИТК показа, че ще приказва за финален път в качеството си на основен шеф на ГБИТК пред сходна аудитория в границите на раздаването на Наградата на немската стопанска система в България. Той направи къса равносметка на миналите 30 години - посланичество на немската стопанска система в България и изрече специфични благодарности за поддръжката към присъстващите публични лица.

Сред формалните посетители на церемонията по връчване на Наградата на Германската стопанска система бе Милена Стойчева, министър на нововъведенията и растежа. Тя показа, че Германия влага мъдро и дълготрайно, подпомагайки на българската стопанска система да основава артикули с висока добавена стойност.

Кратко одобрение към гостите насочи Николай Павлов, заместник-министърът на стопанската система и промишлеността.

Питър Рубен, основен изпълнителен шеф на ОББ и КВС Банк, Кънтри управител на KBC Груп в България в качеството си на общоприет сътрудник на събитието поздрави всички посетители.

Сред гостите на церемонията бяха Тим Кнол, началник съгласуване на AHK: Източна Европа, Централна Азия и Западни Балкан, Елена Шекерлетова, заместник-министър на външните работи, Мартин Гиков, заместник-министър на нововъведенията и растежа, Урзула Хайцел, заместник-директор на дирекция " Европа и панаирно дело " в Баварското държавно министерство на стопанската система и Меглена Плугчиева, дълготраен дипломат на България в Германия.

В категория " Голямо дружество " за победител бе отличена компания " Шварц Глобал Сървисис България ". Михаил Петров, основен изпълнителен шеф на компанията получи персонално премията. Наградата бе връчена от министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева и доктор Мартин Ванслебен, основен шеф на Германската индустриално-търговска камара.

Победителят в категория " Малко и приблизително дружество " е " ЛогиСофт " като премията одобри Крум Павлов, основател и шеф на " ЛогиСофт " и Томас Вестерховен, шеф Продажби и Маркетинг, заместник-министърът на стопанската система и промишлеността и Соня Миклай, основен шеф на ГБИТК от 1 март 2024 година

В категория " Социален ангажимент " наградата отиде при " Кауфланд България ". Наградата, призната от Иван Чернев, изпълнителен шеф на Кауфланд България бе връчена Питър Рубен, основен изпълнителен шеф на ОББ и КВС Банк, Кънтри управител на KBC Груп в България и доктор Митко Василев, основен шеф на ГБИТК.

По традиция ГБИТК връчи и почетни грамоти за ползотворно дългогодишно съдействие с Камарата и сполучливо осъществени планове през миналата 2023 година на Стефан Делайе, президент на Френско-българска комерсиална и индустриална камара (ФБТИК) и госпожа Весела Тодорова-Мозеттиг, шеф на ФБТИК, адв. Владимир Пенков, ръководител и старши съучастник в " Адвокатско сдружение Пенков, Марков и сътрудници, Огнян Атанасов, кмет на Община Кюстендил и Петър Михайлов, основен шеф на Петър Михайлов и Ко. Тим Курт, президент на ГБИТК връчиха почетните грамоти и плакети.

С решение на Управителния съвет на ГБИТК като самопризнание за извънредно огромните заслуги и повсеместен принос за развиването на двустранните търговско-икономически връзки сред Република България и Федерална република Германия Почетната премия на немската стопанска система в България за персони се присъжда на доктор Митко Василев, основен шеф на ГБИТК. Урсула Хайнцел, заместник-директор на дирекция " Европа и панаирно дело " в Баварското държавно министерство на стопанската система, районното развиване и енергетиката, Добри Митрев, ръководител на Управителния съвет на Българска стопанска камара, Иван Михайлов, основен изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара в България и проф. доктор Димитър Димитров, ректор на УНСС сервираха своите публични поздравления към доктор Василев.

ОББ АД бе общоприет сътрудник на събитието, сътрудници бяха - Digital Technology Center Commerzbank AG Sofia Branch, BASF Bulgaria, MEA Metall Group, Blaser Group, Anwaltskanzlei " Georgiev, Todorov&Co ", Kyashif и Schenker.

Медийни сътрудници на събитието бяха Капитал, Българска телеграфна организация (БТА), Economy.bg, Money.bg, Лидер.бг и сп. Мениджър.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР