На 25 декември 2016 г. руснак с дипломатически паспорт излита

...
На 25 декември 2016 г. руснак с дипломатически паспорт излита
Коментари Харесай

Дългата ръка на ФСБ в Молдова и плановете за анексиране от Руската федерация – как руското разузнаване контролираше политиката на страната

На 25 декември 2016 година руснак с дипломатически паспорт излетява от Москва и каца на летището в Молдова. Неговото име е Дмитри Милютин – военачалник във ФСБ. Неговото наличие идва навръх време, когато Игор Додон поема контрола на страната и става следващия президент. Медиите не знаят нищо за неговото идване, само че има проведено посрещане. Колегите на Додон към този момент са го посрещнали и стартират да го срещат със секретните интервенции, които би трябвало да се отразят по един или различен метод върху политиката на страната през идващите месеци.

Секретните служби демонстрират и базовите документи, по които Руската федерация работи, с цел да оформи един по-благоприятен фронт върху някогашните социалистически републики. Интересен детайл е, че Николай Чушевичи от издание „ Rise Moldova “ показва впечатляващ документ за развиване на руско-молдовските връзки, които демонстрират какви са били проектите на Русия за Молдова. Руската федерация показва в своя документ, че ще се употребява по този начин наречената „ мека мощ “, която би трябвало да помогне за „ технокрастското “ държавно управление на И. Чику. Русия показва, че в сегашния миг е доста значимо да се построи мощно външно отношение с Русия.

В същия документ се твърди, че Русия има желание да се облече в прелест, а няма да употребява въоръжаване или финансова насила.

Меката мощ явно е композиция от културни връзки, поддръжка, поощряване на народен език, експорт на просветителни услуги, научно, техническо и иновационно съдействие, потребление на конгресна и изложбена активност, юношески стратегии и продан. Русия трябвало да се конкурира със Съединени американски щати и Европейски Съюз, които от дълго време употребяват същата процедура. Същият документ се възмущава на наличието на Сорос и други Неправителствени организации фондации. Друг балкански фактор в цялото крушение се оказва и Румъния, която годишно отпуска към 5500 стипендии за жители на Молдова. Предлага се поданство на молдовци в Румъния и друго, а медийното въздействие било от извънредно значение. Анализът на съветските сили в оня миг демонстрира, че Русия имала доста съществени дупки в своята тактика.

За да стартира сходна тактика от страна на Русия, сътрудниците би трябвало да потърсят единствената целева група – проруско насочени жители – интелигенция от междинна и по-висока възраст, както и сънародници, които обитават в същата страна. За да може да се приказва за бързо поклонничество и въздействие, съветските сътрудници се приготвят да употребяват най-различни културни моменти, историческо завещание, разпространяване на съветски език, просветителни услуги и даже трудова имиграция. Съмняваме се, че някой би поискал да замине за Русия, изключително в сегашния миг, когато стопанската система потъва по-бързо и от Титаник.

Руската федерация насочва вниманието си към младите които могат да бъдат елементарно вербувани за същата идея. За триумф на „ меката мощ “, руснаците считат, че би трябвало да се употребява по-сериозен кръг от разнообразни действия, в това число министерство на образованието и културата, защитата и други.

 Първата анексация на Молдова от Съюз на съветските социалистически републики

Източници от iStories показват, че военачалник Милютин заема ранга на изпълнителен шеф на Оперативно разузнаване в 5-то поделение на ФСБ. Именно от същото поделение се взима и решението за нахлуване на Украйна.

„ Те фабрикуваха, поясниха неверно, от време на време даже си фантазираха, че районите на Украйна живеят настрана от управляващите в Киев и щом се подтикват даже малко, същите ще се втурнат да прегърнат Русия. “

Същата прегръдка явно се оказа много злокобна и сега дружбата продължава да се пресмята по брой жертви, а не по брой обятия.

Въпросният военачалник също по този начин обръща внимание и на локалните избори като твърди, че за операцията са нужни избрани качества и подготовка. Например би трябвало да се призове по-специална и разширена софтуерна група, която да извърши одит по отношение на готовността на централния и локалния изборен щаб на парламентарните избори. Изпратеният лист с стремежи на военачалник включва локация, задоволително добра защита, както и екип от писатели, дизайнери и организационни мениджъри. Въпросните хора би трябвало да се занимават с разбор на конкурентното поле, ръководство на риска, опция за въздействие в изборните комисии и по-късно да основават по този начин наречената тактика, абстрактен проект и несъмнено – контракампания.

В началото на 2020 година Ренато Усати би трябвало да приказва с представители на ФСБ. Усати е водач на „ Нашата партия “ и схваща, че би трябвало да поддържа преизбирането на президента Додон за втори мандат. За да няма никакви изненади, Усати показва всичката информация и признава, че е разговарял с представители на ФСБ, които са влияели директно върху изборите в Молдова. През ноември 2019 година Додон снима със своя персонален телефон щабът на социалистическата партия. Сред празнуващите може да се забележи Владимир Широбоков – съветски специалист по политически технологии.

Широбоков е оказал помощ за правенето на тактика на молдовските социалисти при започване на годината. Милютин е одобрил дейностите и дал зелена светлина. Друга публична активност на Милютин е да преглежда тактиките на съветските консултанти и също по този начин дефинира сумата за вложение. Журналистите от издание Rise съумяват да открият документи на съветския пълководец, които демонстрират, че са вложени над 19 хиляди $ за акцията, включваща доста огромно и работещо телефонно изявление за избор на президент.

 Съветска Молдова от 1980 година

Широбоков е взел участие в локалните избори през 2019 година в президентските през идната, както и в ранните парламентарни през 2021 година Разследването на молдовските издания демонстрира, че измежду специалистите е и Олга Грак, която родом е от Калининград, само че действително е политически специалист на Русия. Заедно с още двама души, дамата е глобена от Съединени американски щати за интервенция и мръсни игри в Молдова. Грак се озовава в глобите с съветски олигарси, чиято съществена задача е да разширят и да продължат да корумпират политическата система на Молдова, както и икономическите институции. Интересен факт е, че един от осъдените е и Владимир Пханотниц, виновен за манипулирането на основни браншове в Молдова – закони, изборния бранш и правосъдните браншове.

По думите на специалисти от Съединени американски щати, ограниченията са сложени върху хора, които се пробват да употребяват слабите точки на определени страни, водещи до дестабилизирането им от вътрешната страна. Грак работи за кабинета на Илан Шор през 2020 и 2021 година Бъдещият политик е глобен през октомври, предходната година. Шор се занимава и с други действия и не стопира да провежда най-различни митинги, които по думите на службите в Молдова, са заплатени персонално от него, както и от ФСБ. Милютин отвръща единствено и само с обстоятелството, че няма доказателства за сходни действия. Шор отпътува и се крие в Израел. В Молдова го чака присъда за интрига и машинация. По думите на разузнаването, същият човек е виновен за източването на 3 частни банки и заграбването на към 1 милиард $. Това и до през днешния ден се води кражбата на века в Молдова, а и освен.

Благодарение на тази композиция от въздействие, молдовско и украинско разузнаване показват, че това е опит да се построи по-сериозно присътвие на съветските сили в Молдова, които ще употребяват всички сили с цел да въздействат и управляват югоизточните граници с Украйна.

Меката мощ на Русия стартира да се втърдява през лятото на 2022 година Издания като Rise показват, че множеството съветски анализатори трябвало да извърнат внимание на концепцията за окупация на Молдова. По думите на целия екип, Молдова била пленена от Съединени американски щати и Румъния, които към този момент са заземили своите позиции. Алфа-Груп на ФСБ показва, че скоро новият режим ще успее да унищожи всички про-кремълски опозиции и най-вероятно ще помогне за блокирането на източния район, изнудвайки съветската войска.

 Командоси от Алфа група – самата организация извършва най-различни типове активност

Алфа-Груп на ФСБ се интересува от битка с агитация, дезинформация и вероятно ориентиране на вниманието против груповия запад. Обърнете внимание, че в летния отчет на съветското разузнаване е посочено, че Молдова публично би трябвало да упорства за неутралитет. Искането за подобен би трябвало да се случи благодарение на по-специални фрагменти. Разузнавачите показали, че Молдова продължава да взима решения по отношение на своя енергиен бранш, употребявайки напълно разпоредбите на западните сътрудници. Интересен детайл в целия отчет е, че модерна Молдова се счита за „ балкански казан “ и се радва на съществено многообразие. Влияние може да се завоюва от славянското православие и обичаи. За страдание Молдова губи остарялото си потомство, което не може да бъде задействано за въздействие и активност, както показват самите разузнавачи.

Предложени ограничения, по думите на сътрудниците и техния разбор от предходната година включва:

Активиране на 30-годишната пропагандна система. Тя, от своя страна, би трябвало да работи за деформиране на исторически обстоятелства, етнически и езикови разделения. Основна задача ще бъде оформянето на облика на врага, неговото преференциално предимство над останалите. Двойни стандарти в отразяването на събития и основаването на легенди по отношение на цивилизационното предимство и подмяната на понятията в всемирен правила. Пропагандната система е можела да работи само измежду по-старото потомство на 45-годишна възраст и повече.

Друга любопитна точка е, че блокът на комунистите и социалистите в Молдова не е изключително лицеприятен. Извършените митинги не са взаимни или координирани. Самата партия претърпява имиджови загуби и по този метод има отлив на членове в други обединения. Въпросната съпротива трябвало да се сплоти против прозападния курс или да се бори за безпристрастен статус. Интересен факт е, че нито една от основаните опозиции не може да отговори на главните претенции на съветското разузнаване за спечелването на вниманието. Група Алфа показва, че дейната политическа активност се редуцира до избори и продължава да понижава. През 2014 година се показва, че интензивността е 57%, а предходната година е 48.5% Причината е, че малцинствата и диаспората може да се манипулира доста, позволявайки безвредно пресмятане на изборна интензивност от едвам 40%.

На последните избори от 2021 година в Молдова, разузнавачите рапортуват, че са нараснали цени за комунални услуги, цени на хранителни артикули и такива от първа нужда. Съвет тук е да се обърне внимание на изкуствено основаване на енергийна рецесия, операция на противоепидемиологичните ограничения, информативен натиски и разгръщане на други отрицателния феномени, водещи до внезапно понижаване на рейтинга на определени политически сили. Накрая анализът приключва с проекти за активиране на Преднестровието и основаването на още един спътник. В взаимозависимост от развиването на страната, Русия твърди, че освен може да последва обединяване с Молдова, само че и предаването на цялата зона на Руската федерация.

 Ilan Shor in 2016.jpg Илан Шор

Въпросните проекти ще изискват нова инвестиция за основаването на политически сили, обединяване на болшинството на популацията и основаването на компромис за останалите геополитически играчи. Поради обстоятелството, че няма по какъв начин да се сътвори една по-сериозна атака, без да се провокира активирането на запада, единственото решение е потреблението на политически сили и обърнете внимание – референдум. За активирането на референдум е нужна нова политическа мощ, която да лобира за приближаването до Москва, най-малко от рекомендациите на същото разузнаване.

При съставяне на такова, може да се изискват и други по-интересни ограничения, като събирането на молдовски доброволци, които да се включват във войната с Украйна, само че несъмнено на страната на Русия. Гранична полиция на Молдова показва, че още от 2014 година четирима съветски жители с дипломатически паспорти са пристигнали в Молдова, прекарали са една година и по-късно в никакъв случай повече не са се завърнали. Всички били с поредни номера на паспортите си, т.е. печатани са едновременно. Паспортното бюро на Молдова показва, че всеки 3-ти клиент на страната идва с съветски дипломатически паспорт, привързан непосредствено с ФСБ или друга разследваща институция на Кремъл.

Идеята за политическо въздействие и методологията, която работи в тази посока, може умерено да бъде отнесена и за България към сегашния миг. Искането и основаването на нови политически сили дава отговор ясно на формированията в страната, както и на другите способи за разработка, насочени напълно върху история, агитация и деформиране на обстоятелства. Разглеждането на сходни аномалии демонстрира и ясно какво тъкмо се случва в една страна като Молдова, чийто правила до някаква степен могат да се преглеждат и със същия критерий за България.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР