На 23 март 2023 г. в Неврокопската професионална гимназия Димитър

...
На 23 март 2023 г. в Неврокопската професионална гимназия Димитър
Коментари Харесай

Първи предварителен изпит във формат ДЗИ на УНСС в гр. Гоце Делчев

На 23 март 2023 година в Неврокопската професионална гимназия „ Димитър Талев ", гр. Гоце Делчев, се организира първият прелиминарен изпит във формат ДЗИ (матура) по български език и литература за банкет в УНСС. Организирането и реализирането на този първи по рода си кандидат-студентски изпит отвън УНСС е вследствие на подписано съглашение сред Ректора на УНСС проф. доктор Димитър Димитров и госпожа Мария Георгиева, шеф на НПГ „ Д. Талев ". Гимназията е член на Асоциацията на икономическите учебни заведения в България - организация с над 10 годишна история.

Общо 65 зрелостници от гр. Гоце Делчев и района се явиха в постройката на НПГ „ Д. Талев " и заеха своите места след предварителна регистрация в онлайн платформата на УНСС или непосредствено в гимназията. Изпитът се организира при съблюдаване на всички правила за държавен зрелостен изпит по български език и литература, като кандидат-студентите имаха опция да тестват знанията си по изпитните въпроси, проведени в три модула. Включени бяха четири типа задания - с избираем отговор, с къс свободен отговор, с уголемен свободен отговор и за основаване на текст.

Тази нова форма на кандидат-студентски изпит в УНСС има за цел да подкрепи кариерното насочване на зрелостниците от гр. Гоце Делчев и района, като им даде опция да ревизират своите познания в действителна конкурсна среда.

Проф. доктор Матилда Александрова (заместник-ректор по образователната активност на УНСС), доктор Екатерина Деливерска (директор на дирекция „ Учебна активност " ), госпожа Мария Георгиева (директор на НПГ „ Д. Талев " ) и доцент Антония Пенчева (ръководител катедра „ Чужди езици и приложна филология " ) по време на изтеглянето на изпитния вид.

В началото на изпита бе извършен инструктаж на квесторите, които от своя страна организираха инструктаж на учениците, заели своите места в образователните зали. В зала 301 бе изтеглен изпитния вид - № 1 - от ученичка от НПГ „ Д. Талев ". Изпитът мина при висока степен на организация и съблюдаване на одобрения правилник.

Кандидат-студентите чакат с неспокойствие изпитните резултати, с цел да изберат мечтана от тях компетентност в УНСС. Резултатите от изпита ще бъдат оповестени след 10 работни дни в онлайн-платформата за кандидатстване в УНСС ( /) и в НПГ „ Д. Талев ", гр. Гоце Делчев.

Следващите дати за явяване в УНСС на предварителни изпити във формат ДЗИ (матура) по български език и литература са: 8 април; 23 април; 30 април 2023 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР