На 23 февруари се навършват 125 години от рождението на

...
На 23 февруари се навършват 125 години от рождението на
Коментари Харесай

5 задължителни книжки за деца от Ерих Кестнер


На 23 февруари се навършват 125 години от рождението на един от най-обичаните международни създатели - Ерих Кестнер. Немският публицист е прочут на първо място с невероятните си детски романи, които не престават да бъдат настоящи и да радват хиляди деца по света.

Тъничката брошура „ Емил и детективите “, писана още през 1928, се разграбва безусловно за часове и е преведена на 24 езика. Днес към този момент може да бъде четена на 59 езика. Една от най-известните му книжки „ Двойната Лотхен “ от 1949 година има осем екранизации в разнообразни страни, което единствено удостоверява гения на Кестнер да омагьосва читателите и да остава постоянно настоящ.

Ето петте наложителни книжки от Ерих Кестнер, които всяко дете би трябвало да прочете.

“Антон и Точица ”



Всъщност Точица се споделя Луиза. През първите си години тя по никакъв начин не растяла, по тази причина я нарекли Точица. Продължили да й споделят по този начин, даже когато тръгнала на учебно заведение. Нейните родители са непрекъснато заети и не й обръщат доста внимание. Добре, че Точица има с кого да си играе - Антон живее наоколо, а с него постоянно е забавно. Антон умее доста неща. С подобен другар можеш да се впуснеш в най-вълнуващо премеждие.

“Двойната Лотхен ”



Луиза Палфи е деветгодишна. Тя живее във Виена, само че през лятото отива в детското летовище Зеебюл. Скоро там се озовава и друго момиче - Лоте Кьорнер. Тя идва от Мюнхен. Луиза и Лоте дотолкоз си наподобяват, че просто можеш да ги объркаш! Вярно, едната има дълги къдрици, а другата - сплетени плитки, но това е в действителност единствената разлика! На всичко от горната страна и двете са родени в един и същи ден. Каква ли е тайната на тяхната аналогия?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР