На 22 юни в камерната зала “България ще бъде официалното

...
На 22 юни в камерната зала “България ще бъде официалното
Коментари Харесай

Мария Митева ще представи албума си "Ways" в България

На 22 юни в камерната зала “България ” ще бъде формалното показване в България на новия албум ‘Ways’ на флейтистката Мария Митева. Концертът е в границите на фестивала " Софийски музикални седмици ".

е възпитаничка на Музикалното учебно заведение в родния си град Стара Загора. През 90-те години на предишния век надгражда образованието си в Университета за музика и театрални изкуства във Виена. В Австрия са и първите й сполучливи стъпки в кариерата на професионален музикант и възпитател. От есента на 2009 година българката живее и работи в Люксембург, където основава и камерния отбор Ars Nova Lux, който е гостувал на наша сцена и на който предстоят още срещи с българската аудитория през 2021 година

На 22 юни в София Мария Митева ще си партнира с пианистката Евгения Радославова и перкусиониста Мирослав Димов, а концертът е в навечерието на Националния празник на Люксембург.

Всички забавни детайлности за програмата, както и за реализирането на албума " Ways ", Мария Митева описа в предаването “Алегро виваче ”. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР