На 22 март отбелязахме Световния ден на водата, а на

...
На 22 март отбелязахме Световния ден на водата, а на
Коментари Харесай

Нестле България: Ценим водата и природата!

На 22 март отбелязахме Световния ден на водата, а на 27 март е Часът на Земята – два значими мотива, с цел да се замислим върху опазването на околната среда и  да приемем този ангажимент като персонален. Все повече интернационалните компании разпознават потребността да подхващат дейности към съхранението на водата и грижата за природата, като водачът в хранителната промишленост Нестле е образец за положителни практики в сферата. Компанията реализира похвални резултати в България, където във фабриката си в София непрестанно се интегрират нови технологии и индустриално съоръжение, като единствено преди дни компанията разгласи, че икономисва на българската природа 188 литра вода всяка минута. Лицето, което дава отговор за всички процеси по подсигуряването на нужните енергийни потребности на фабриката е Бойко Владимиров - Мениджър индустриални запаси.

1. Поводът да се свържем с Вас е Световният ден на водата и да научим повече за това какви положителни практики ползва един световен водач като Нестле на районно равнище за усъвършенстването на използването на вода с индустриални цели?
Оптимизирането на използването на вода е приоритет на Нестле от към този момент много години. На локално равнище работим както в направление вложения в съоръжение за усъвършенстване на индустриалните процеси, по този начин и посредством разнообразни акции, целящи да засилят ангажираността на чиновниците за икономисване на вода.
Както оповестихме преди дни, за последните 10 години фабриката ни в София понижи потреблението си на вода с 66%, като главен принос за този резултат е фактът, че към този момент не използваме питейна вода еднократно за изстудяване в индустриалния развой. Това постигнахме посредством построяването на тъй наречените „ затворени водни цикли “ – след прекосяване през машината водата се води към съоръжение, което я охлажда и връща назад. Именно с помощта на този развой и останалите положителни практики, които прилагаме, Нестле България икономисва на българската природа 188 литра вода всяка минута.
 Цяла България живее интензивно с Нестле Цяла България живее интензивно с Нестле
Днес, 23 юни, четиринадесетото издание на самодейността " Нестле " " Живей Активно! " събра хиляди хора по улиците на 13 български града. П...
2. Кои от тях успявате да приложите и в домашни условия? Какво може да прави всеки от нас в всекидневието си, с цел да понижи потреблението на вода за битови потребности?
Като инженер непрестанно проследявам новостите както в промишлеността, по този начин и в уредите за дома. За мен при избора на нов апарат за дома все по-водеща роля има енергийният клас.
Разбира се, има и положителни практики, които не изискват средства, а също могат да доведат до съществени спестявания на вода. Един обикновен образец е дали стопираме водата до момента в който си мием зъбите. В момента едни от най-икономичните смесители за умивалник работят с едвам 5л вода за минута. Ако вземем тази консумация за база при междинна дълготрайност на разчистване с четката за зъби от 2 мин, то прекъсването на водата би довело до икономисване от 600 литра на човек на месец. Ако повече хора знаят за това, допускам, че биха се замислили дали да не спрат водата при идващото миене на зъби.

Моите отговорности са свързани с подригуряването на нужните енергийни запаси, от които се нуждае нашето произвеждане – пара, гореща и студена вода, компресиран въздух. Необходимо е те да бъдат с верните параметри, с цел да подсигурим производството на първокласен артикул. Разбира се, не по-малко значимо е и виновното оползотворяване на тези запаси – по допустимо най-оптимален метод и с минимални загуби. Също по този начин повеждам разнообразни планове, свързани с енергийна успеваемост и понижаване потреблението на вода.
 По-амбициозни цели и проекти разгласи Нестле България в областта на корпоративната обществена отговорност По-амбициозни цели и проекти разгласи " Нестле България " в областта на корпоративната обществена отговорност
По-здравословни и вкусни продукти; възходящо икономисване на вода и сила в производството; още благоприятни условия за работа, стаж и процедура...
4. Споменахте, че сте част от Нестле България към този момент 13 години. Можете ли да разкажете за най-любопитния работен развой във фабриката, нещо, което Ви е удивило през тези години?
Нещото, което ме впечатлява и до през днешния ден е процесът на произвеждане на шоколад. Навярно малко хора са осведомени със стъпките по проготвянето му, само че сред смесването на главните първични материали и приемането на обичания на всички нас шоколад протичат редица софтуерни процеси, някои, от които отнемащи часове. Впечатляващо е!
5. Какви проекти за в бъдеще можете да ни споделите като част от програмата и уговорката на компанията, свързани с опазването на околната среда?
Освен опазването на водата в Нестле сме съществено ангажирани в намаляването на въглеродните излъчвания, генерирани от нашето произвеждане. До 2030 година планираме  да ги понижим с 50%, а до 2050г. ще бъдем 100% въглеродно неутрални. Елиминирането на пластмасата в нашите опаковки също е дълготраен ангажимент, по който работим. Не депонираме боклуци на бунище от март 2014, а фабриката и офиса не употребяват пластмасови произведения за еднократна приложимост от 2 години насам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР