На 22 март лидерите на ЕС подписаха Квантов пакт, в

...
На 22 март лидерите на ЕС подписаха Квантов пакт, в
Коментари Харесай

ЕС подписа „Квантов пакт“: Европа ще се превърне в световен център за квантови изчисления

На 22 март водачите на Европейски Съюз подписаха „ Квантов пакт„, в който се признава смисъла на създаването на квантови компютърни технологии за повишение на научната и индустриалната конкурентоспособност на блока. Томас Скордас от Европейската комисия разказва „ Квантовия пакт “ като стратегия за превръщането на Европа в „ квантовата котловина на света “.

Квантовите калкулации ще намерят приложение в доста области, в това число в медицината, енергетиката и моделирането на климата.

„ Квантовите калкулации ще усилят доста продуктивността, ще съживят промишлеността и ще открият нови пазари, приложения и благоприятни условия за работа. “

съобщи Скордас на конференцията „ Формиране на квантовото бъдеще на Европа “ в Брюксел

Събитието включваше съществени речи, панелни полемики и семинари за квантовата тактика на Европейски Съюз и се организира в Белгийския институт за естествени науки в Брюксел.

„ Квантовият пакт “ постави основите на съдействието, вложенията и нововъведенията в региона на квантовите компютърни технологии в Европейски Съюз, като го трансформира в международен водач в тази област. Пактът беше подписан от 20 европейски страни, всред които България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Нидерландия, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Испания. Ирландия не подписа пакта.

Страните, подписали пакта имат намерение да разширят взаимноизгодното съдействие за възстановяване и ускорение на научните проучвания, развойната активност и нововъведенията в региона на квантовите калкулации, както и да предизвикват основаването на работни места и необятното потребление на квантовите технологии в стопанската система.

Миналия месец Европейски Съюз и Канада оповестиха желанието си да засилят стратегическото си партньорство в региона на цифровите технологии, с цел да се оправят с „ новите провокации на цифровата промяна “, като да вземем за пример изкуствения разсъдък, квантовата просвета, полупроводниците, обществените политики, свързани с онлайн платформите, сигурната интернационална връзка, киберсигурността и цифровата еднаквост.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР