На 22 април 2022 година се отбелязва Международния ден на

...
На 22 април 2022 година се отбелязва Международния ден на
Коментари Харесай

Ученици в Ловеч отбелязват Международния ден на Земята със засаждане на дръвчета

На 22 април 2022 година се отбелязва Международния ден на Земята.

В четвъртък Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните /МКБППМН/  към Община Ловеч отбеляза този ден със особено събитие.  

Една от водещите цели, свързани с този ден, е да бъде повишен броя на дърветата по света със 7.8 милиарда. В Ловеч всяка година се прави по една крачка към постигането й.

Ученици от девет учебни заведения: ПЕГ “Екзарх Йосиф I “, НПГВМ „ Проф. доктор Димитър Димов “, ОУ “Христо Никифоров “, ОУ „ Проф. Димитър Димов “, ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – Ловеч, ПГМЕТ, СУ „ Св. Климент Охридски “, СУ „ Тодор Кирков “ и ППМГ, се включиха в самодейността.

Децата засадиха дръвчета и декоративни шубраци, обезпечени от МКБППМН. Те насочиха послания за чиста планета и отговорно отношение към запазване на околната среда: „ Земя е наш дом и какво се случва на нея е отговорност на всички хора “.

Целта на превантивната активност е повишение чувствителността на младежите към опцията всеки да дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за запазване на живота на планетата. Насочва се вниманието на учениците към тази дата, тъй като майката Земя има потребност от нас – да я пазим, обичаме и да живеем в естетика с нея. С присъединяване си в отбелязването на Деня на Земята децата дават своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за запазване живота на планетата, като приканват за включване на повече почитатели. Да се обединим в отбрана на околната среда, приканват уредниците.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР