На 20 януари Софийският градски съд ще заседава по частната

...
На 20 януари Софийският градски съд ще заседава по частната
Коментари Харесай

Ромски активист прави пореден опит да съди Иван Гешев

На 20 януари Софийският градски съд ще заседава по частната тъжба за клюка, подадена от ромския деятел Христо Николов против основния прокурор Иван Гешев. Той не се отхвърля да съди Гешев за изявлението, че “цигaнитe пpaвят тaĸa пo дeлa “

Софийският областен съд (СРС) към този момент отхвърли да образува наказателно дело от частен темперамент против Гешев, отхвърляйки изказванията в жалбата на Николов. Активистът споделя, че с изявлението си във връзка с ромите, основният прокурор е осъществил два състава от Наказателния кодекс – клюка и засегнатост.

Сега градският съд ще гледа жалбата му против отхвърли на СРС да даде ход на делото.

Районният арбитър Мила Лазарова приключи частното наказателно дело през февруари предходната година. Магистратът се аргументира, че репликата не е засегнатост или клюка.

Христо Николов твърди, че изказването на Иван Гешев го е засегнало персонално. Николов споделя, че прокурорът е приравнил всички представители на ромската общественост към причинителите на закононарушения. Според деятеля в тази ситуация става дума за оповестяване на неистинен и позорни условия, което е и съставът на закононарушението " клюка ". Като обидна той сочеше квалификацията " роми ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР