На 20 август Министерството на отбраната на Руската федерация за

...
На 20 август Министерството на отбраната на Руската федерация за
Коментари Харесай

Времето ни избра - Антифашисткият конгрес в Москва. Неприемливи заплахи за сигурността на Русия

На 20 август Министерството на защитата на Руската федерация за първи път в своята процедура провежда Международен антифашистки конгрес. Конгресът беше открит с отчет на министъра на защитата на Русия, армейският военачалник Сергей Шойгу.

И е закономерно, че антифашисткият, а затова и антивоенен конгрес се провежда от военното ведомство. Хората в униформа са най-миролюбивата част от обществото, те знаят по-добре от другите с какво е изпълнена войната. И прибягват до оръжие единствено в краен случай.

Сегашният интервал е тъкмо подобен случай. Масовите военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени от украинските неонацисти, още веднъж, както през 30-те години на предишния век, актуализираха тематиката за битката с фашизма.

Антифашисткият конгрес се организира в границите на специфичната военна интервенция (СВО) на съветските въоръжени сили за демилитаризация и денацификация на Украйна. Задачата на СВO, избрана от президента на Русия, е да " пази хора, които са били подложени на тормоз и геноцид от киевския режим в продължение на осем години ".

Официален Киев намерено се разгласи за правоприемник и правоприемник на делото на терористичните структури на украинските националисти – ОУН-УПА*. Идеологията и политическата процедура на киевския режим доведоха до появяването в центъра на Европа на огнище на война, държавен тероризъм, геноцид и ксенофобия. В ДНР и ЛНР починаха хиляди почтени хора, в това число деца. Започна военното асимилиране на украинската територия от Северноатлантическия алианс. Киев се насочи към участие в НАТО. „ Всичко това сътвори неприемливи закани за сигурността на Русия “, сподели Шойгу.

По неговите думи, през февруари Върховният главнокомандващ е взел единственото вярно решение за осъществяване на специфична военна интервенция. Основната му цел беше да отбрани жителите на Донбас от геноцида от киевския режим. Защото няма различен метод да върнем правото на живот на милиони хора както в Донбас, по този начин и в цяла Украйна, с изключение на да премахнем цирея на нацизма с радикални способи.

Борбата с всевъзможни прояви на нацизма би трябвало да бъде безкомпромисна и всеобхватна, сподели С. Шойгу. Това е задачата освен на съветската войска, освен на Русия. В последна сметка неонацизмът на украинска земя заплашва международната общественост като цяло.

Затова патосът на подмосковния парк „ Патриот “ естествено се изрази в желанието на неговите уредници да предадат истината за киевския режим като расистки, неонацистки и нападателно русофобски, да активизират всички антифашистки сили на планетата за битка с него, както и с другите модерни прояви на фашизма.

Че Русия и нейните най-близки съдружници не са сами в това начинание, се удостоверява от присъединяване в конгреса на делегации от 33 страни по света. Сред тях нямаше представители на така наречен груповия Запад, в това число най-близките съдружници на Съюз на съветските социалистически републики в антифашистката коалиция от Втората международна война, само че наличието в залата на кубинци и никарагуанци, китайци и индонезийци, египтяни и нигерийци ясно сподели, че макар нервността на западните пропагандисти, Русия не е в интернационална изолираност.

Участието на представители на Донецката и Луганската национални републики в конгреса беше от главно значение: Кирил Макаров, народен представител от Народния съвет на ДНР, и Анна Сорока, консултант на ръководителя на ЛНР, се обърнаха към участниците от трибуната. на форума.

Традицията на антифашистките конгреси е положена през 30-те години на предишния век, когато немският нацизъм и неговите „ братя “ – фашистките диктаторски режими – се ускоряват в Италия, Испания, Португалия, Румъния, Унгария, Хърватия и други страни.

Въз основа на опита на предшествениците си и разбор на днешните събития, участниците във форума обосноваха теза, която съгласно нас е надълбоко вярна: украинският интегрален шовинизъм, който съставлява идеологическата основа на настоящия режим в Киев, от една страна, и немският националсоциализмът и италианският фашизъм, въпреки това, са братя близнаци. Те имат една-единствена основа - фашизма с неговия краен шовинизъм, расизъм и антикомунизъм (русофобия).

Това значи, че в битката с всевъзможни прояви на нацизма, без значение какви „ национални “ облекла носи, няма и не може да има взаимни отстъпки.

Участниците имаха потребност и от превръщане към историята, с цел да обосноват още една фундаментална режисура: най-важното изискване за идването на власт на националсоциалистите е тяхното финансиране от интернационален, най-вече британско-американски капитал.

„ Съвсем явно е, че финансово-икономическото съдействие сред англо-американските и нацистките бизнес кръгове беше един от главните фактори, довели до Втората международна война, която коства на човечеството невиждани човешки жертви “, означи С. Шойгу.

Днес всичко се повтаря: както Хитлер се храни от монополите на Англия и Съединени американски щати, по този начин и през днешния ден същите тези западни страни, подкрепяни от така наречен групов Запад, подхрани нацистко-олигархичния режим в Киев, който пристигна на власт вследствие на преврата от 2014 година И тогава, както и в този момент, поддръжката на нацистите значи подтикване на човечеството към международна злополука.

Нацизмът е инфекциозен, през днешния ден той надалеч надвишава границите на Украйна. " Свежа " русофобска концепция, родена в евроатлантическите среди - да се забрани на всички съветски жители да влизат в страните от Европейски Съюз, не е ли това " следващата ярка демонстрация на нацистка политика ", попита ораторът.

С. Шойгу означи, че главните правила на международния ред, правните и политическите оценки на Нюрнбергския арбитражен съд от ден на ден се подценяват и преразглеждат от обособени страни, в частност от балтийските страни. Маршовете на легионерите от Секретен сътрудник станаха обичайни в Естония и Латвия, издигнати са монументи и обелиски на военни нарушители. По улиците на литовските градове намерено се чуват нацистки лозунги и апели.

Изключителната заплаха от украинския неонацизъм се крие във обстоятелството, както в отчета, по този начин и в изявленията на участниците, че Въоръжените сили на Украйна и така наречен Националните батальони се трансфораха в ударна мощ в желанието на груповия Запад да отстрани Русия от международната сцена, която те възприемат като спънка пред одобряването на планетарната надмощие на Вашингтон.

„ Идеологията на еднополюсния свят и отричането на многополюсния свят е нова форма на световен фашизъм “, сподели Ирина Яровая, заместник-председател на Държавната дума, от трибуната на Конгреса. Според нея настоящото национално и интернационално законодателство за противопоставяне на реабилитацията на нацизма може и би трябвало да бъде допълнено. Тя предложи да се изведе доктрината за неприемане на нацизма на равнище законодателство и да се създаде спогодба за противопоставяне на нацистката идеология на уеб страницата на ШОС.

В един къс материал е невероятно да се обхване цялата гама от проблеми, които участниците в конгреса повдигнаха в изявленията си - практическа помощ на участниците в СВО в Украйна, подсилване на интернационалното единение в битката против всяка форма на фашизъм, противопоставяне на опитите за фалшифицират историята, работата с младежите като аудитория, най-уязвима за неонацистка агитация, подкрепяне на напъните на Русия, Донецката и Луганската национални републики за основаване на интернационален арбитражен съд за изправяне на украинските военни и политически нарушители и техните спонсори пред правораздаването и други

Но по този тематичен диапазон може да се съди, че участниците в конгреса виждат казуса с нужната дълбочина и изясненост. Основното в този момент е да действаме на практика, с възходящ напън. Резолюцията на конгреса показва разбирането от актуалните антифашисти на простата истина, че времето ги е избрало и никой с изключение на тях няма да откъсне главата на актуалния неонацизъм:

„ Както и нашите прародители – представители на разнообразни нации, пламенните борци с фашизма Манолис Глезос, Муса Джалил, Георги Димитров, Долорес Ибарури, Дмитрий Карбишев, Пабло Неруда, Ернст Талман, Йосип Броз Тито, Палмиро Толиати, Морис Торез, Юлиус Фучик, ни зове напред лозунгът - " Фашизмът няма да мине! "

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР