На 20.12.2022г, под егидата на Асоциацията на прокурорите в България

...
На 20.12.2022г, под егидата на Асоциацията на прокурорите в България
Коментари Харесай

Магистрати от Апелативна прокуратура–Варна се срещнаха с ученици от СУ „Свети Климент Охридски“

На 20.12.2022г, под егидата на Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) магистрати от Апелативна прокуратура–Варна се срещнаха с възпитаници от СУ „ Свети Климент Охридски “ във Варна. Това оповестиха от пресцентъра на АПБ.

Прокурорите Стефка Якимова и Станислав Андонов разговаряха с младежите от 11 клас по настоящи и значими тематики от тяхната компетентност, описаха забавни случаи от своята процедура, разясниха въпроси, свързани с съответни обстановки, привлекли интереса на учениците.

Всеки от тях показа своята персонална история за избора си да бъде прокурор, за отговорностите на специалността и за провокациите, пред които се изправят всекидневно. Отговориха намерено на въпросите на единадесетокласниците за компликациите в работата и за удовлетворението от резултатите по-късно.

По време на срещата с учениците бяха разисквани рисковете, на които са изложени през днешния ден
подрастващите български жители, а точно: удобства достъп до неразрешени от закона вещества, алкохол и тютюневи произведения, използването на такива, както и ръководството на транспортни средства след приложимост на алкохол и/или опиати.

Младежите получиха ясна визия за това какви могат да бъдат последствията от избора им да седнал зад кормилото на автомобил преди да имат това право или откакто са употребявали някое от гореспоменатите. Получиха безапелационен негативен отговор на въпроса има ли възможно количество алкохол или опиат, които могат да употребят без това да им повлияе, и означиха непреклонната позиция на варненските прокурори по тези въпроси.

„ Този проблем може да бъде изкоренен или най-малко редуциран до незабележим най-малко, единствено в случай че ние като общество и страната като сборен облик на всички институции покажем неотстъпчивост и липса на всякаква приемливост към него “ заключи заместник-апелативният прокурор на Варна Станислав Андонов.

А прокурор Стефка Якимова – представител на структурата, заключи, че „ посредством възпитаване на възприятие на отговорност у децата и запознаването им в точния момент с обстоятелството, че противообществените прояви водят до санкции, се слагат основите за развиването на едно отговорно и интензивно общество “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР