На 2 и 3 октомври т.г. Българската треньорска школа по

...
На 2 и 3 октомври т.г. Българската треньорска школа по
Коментари Харесай

Българската треньорска школа по футбол ще е домакин на международен семинар

На 2 и 3 октомври т.г. Българската треньорска школа по футбол към Българския футболен съюз ще е хазаин на огромен интернационален треньорски семинар с присъединяване на изтъкнати лектори от водещи европейски клубове. Събитието, което ще се организира в Национална спортна академия „ Васил Левски “, ще показа най-съвременните трендове, вероятности и насоки за рационализиране на подготвителния развой. Участниците ще имат неповторима опция да почерпят опит от инструктори и специалисти от международен сан, измежду които Петър Шраинер (бивш основен координатор на ДЮШ на Шалке 04, създател на голям брой методически книги и преподавател в над 30 държави), Ерен Йълмаз (треньор в ДЮШ на Борусия Дортмунд), Атанасиос Терзис (един от най-изтъкнатите футболни методисти и един от най-издаваните създатели на треньорска литература в международен мащаб), Стивън Турек (треньор в академията на Хановер 96, профилиран в разбора и развиването на актуалните тактически постройки) и други

Семинарът ще включва теоретични и на практика занимания, а измежду участниците ще са селекционерите на младежката и другите младежки обединения на България – Александър Димитров, Йордан Петков, Тодор Симов, Калоян Георгиев, както и селекционерът на женския народен тим Силвия Радойска.

В края на август множеството от тях бяха на едноседмичена работна аудиенция в Мюнхен, където имаха скъпа опция за обмяна на опит и най-хубави практики в академията на немския футболен гранд Байерн. По време на визитата си те съумяха да проследят ежедневния подготвителен развой и да се срещнат в елементи с работата на някои от най-хубавите методисти в детско-юношеския футбол в Германия.

Преди седмица основният методист на юношеските национални тимове Лъчезар Димов пък бе на тридневна обмяна на опит в новата централа на Германския футболен съюз във Франкфурт.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР