На 19 октомври, Денят на българския лекар, Български лекарски съюз

...
На 19 октомври, Денят на българския лекар, Български лекарски съюз
Коментари Харесай

Двама медици от Сверозапада получиха награди Лекар на годината, ето кои са те /снимки/

На 19 октомври, Денят на българския доктор, Български лекарски съюз връчи влиятелните награди на здравната колегия за 2023 година На тържествената гала бяха отличени двама лекари от Северозапада. 
Номинациите стават по предложение на районните лекарски колегии. Награждават се отличени лекари от страната, потвърдили своя професионализъм. 
Награда получи доктор Емил Миленков от Враца. Той е общопрактикуващ доктор, с дълготраен опит в лекуването на пациенти от всички възрасти. 
Престижното оценката бе присъдено и на доктор Евгени Милев. Той е шеф на отделението само че неврология в МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ в Монтана.
Двамата медици получиха своите награди от основния секретар на БЛС доктор Валентин Пеев.
Званието „ Лекар на годината 2023 “ получи проф. доктор Станимир Сираков, експерт  „ Образна диагностика “ и „ Интервенционална неврорентгенология “ в болница „ Св. Иван Рилски “. Младият доктор е един от дребното в страната, които  извършват високоспециализирани животоспасяващи процедури при мозъчни аневризми и облитериране на мозъчни и гръбначномозъчни артерио-венозни малформации. Заради неповторимата мозъчна интервенция на 10-годишно момиченце, през артерия на крайници,  той получи  т.нар. „ Медицински Оскар “.
За първи път лекарската колегия връчи отличие „ за лекарска безрезервност и нравственос “ на името на доктор Стефан Черкезов. Първият притежател на премията е доктор Даниел Димитров, който взе участие в огромната избавителна интервенция, при която американският откривател Марк Дики беше изваден от пещерата Морджа в Турция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР