На 18 февруари в тренировъчната зала на Арена София“ за

...
На 18 февруари в тренировъчната зала на Арена София“ за
Коментари Харесай

Представиха музиката за новите съчетания на ансамбъла по художествена гимнастика

На 18 февруари в подготвителната зала на „ Арена София “ за първи път аудитория ще види новите съчетания на националния ни тим по художествена гимнастика.

8 дни преди този момент събитие от Българската федерация по художествена гимнастика публично показаха музикалните творби върху, които тази година са сложени композициите на отбор (жени).

И в предолимпийската 2023 година Весела Димитрова и нейните помощнички Михаела Маевска и Ясена Стойнева остават правилни на стила си и още веднъж сервират изненада при музикалния си избор.

В смесеното комбиниране международните шампионки от шампионата на планетата в София - Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрона и Радино Томова, с запаси Маргарита Василева и Виктория Георгиева ще ни опишат за устрема да индивида да стъпи на Луната посредством композицията на норвежкия музикант Томас Бергерсен - " Аполо ". В нея са включени авторска част и аранжимент на Алекс Нушев, както и две от най-емблематичните речи на Кенеди.

" I believe that this Nation should commit itself to achieving the goal, before this decade is out, of landing a man on the Moon and returning him safely to Earth. "

" Вярвам, че тази нация би трябвало са се ангажира с постигането на задачата, преди да изтече това десетилетие, да кацне човек на Луната и да го върне безвредно на земята. "

" We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard. "

" Избираме да отидем на Луната през това десетилетие и да вършим други неща, не тъй като са лесни а тъй като са сложни! "

Томас Дж. Бергерсен е прочут композитор, чиято музика е употребена в филмови откъси на холивудски блокбъстъри като " Хари Потър и Орденът на феникса ", " Хари Потър и Даровете на гибелта – част 1 ", " Хари Потър и Даровете на гибелта – Част 2 ", " Стар Трек ", " Стар Трек В мрака ", " Интерстелар ", " Батман с/у Супермен ", " Карибски пирати " и доста други.

За геймърите ще е забавно да научат, че взе участие в композирането на озвучаването на игрите - " Call of Duty: Modern Warfare 2 ", " Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered ", " Race Driver: Grid " и други

Треньор номер 1 на България за 2022 година Весела Димитрова за повторно се стопира на произведение на Бергерсен. Върху негова интерпретация на „ Безродна булка “ и „ Айшинко, пиля шарено “ олимпийските шампионки Симона Дянкова, Ларуа Траатс, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова, тогава в компанията на Елена Бинева и Теодоро Александрова изиграха една от най-завладяващите и вдъхновяващи композиции в историята на актуалната художествена гимнастика като с нея завоюваха и първата си международна купа.

В съчетанието с 5 обръча треньорският щаб е заложил на компилация от три емблематични песни на Краля на рока Елвис Пресли.

Песента " Polk Salad Annie " е изпята за първи път през 1968г от Тони Джо Уайт. В песента се споделя за оскъдно южно момиче и нейния сложен метод на живот. Версията на Елвис я прави изключително известна в класациите, доста слушана и обичана.

Втората ария " Craw-Fever " е част от саундтрака на биографичния филм за Елвис от 2022 година на режисьора Баз Лурман.Преди да напише музика за кино лентата, Уилър трябваше да изслуша няколко записа и мюзикъла на Пресли, с цел да интерпретира чувството от музиката, което Уилър беше декларирал: „ Трябва да се отнасяте към сюжета като към музика и към музиката като към сюжет ".

Третата ария " Suspicious Minds " е една от най-обичаните и известни песни на Елвис.

- " Suspicious Minds " е ария от 1968 година, написана и записана за първи път от американския композитор Марк Джеймс. След като този запис се провали в комерсиалната мрежа, парчето беше записано отново от Елвис Пресли с продуцента Чипс Моман.

Версията на Пресли доближава номер 1 в US Billboard Hot 100. Интересното е, че този огромен шлагер изпълнен от Елвис е бил пред неуспех по време на записването му поради спор за авторските права! Записът се отличава с един от най-иновативните аранжименти в кариерата на емблематичния рок реализатор.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР