На 18 февруари 2022 година Силистра почита 149 години от

...
На 18 февруари 2022 година Силистра почита 149 години от
Коментари Харесай

В Силистра почитат 149 години от гибелта на Васил Левски

На 18 февруари 2022 година Силистра уважава 149 години от гибелта на Апостола на Свободата – Васил Левски!
Има доста родолюбиви и смели българи, съдействали за славната история на България, само че когато чуем името на Левски всичко в нас потрепва. Няма по-величествена и славна персона от него в българската история.
Жаждата за независимост, волята му за битка, смелостта и жертвата му, го издигат високо в очите и сърцето на всеки българин. Днес ние изискуем свободата си на този ослепителен и популярен родолюбец и бунтовник. Във времена, когато народът тегне под робския ярем и търпи, Левски надскача робската душeвност на българина и приема свободата като своя идея и цел. Историята отреди на Левски единствената премия, която той е желал за себе си – величие в паметта на бъдните генерации.
През целия ден жители и организации могат да изразят своята благодарност пред бюст- паметника на Васил Левски в града. Поради нуждата от съблюдаване на противоепидемични ограничения е целесъобразно поднасянето на венци и цветя да се прави в самостоятелен порядък.
Левски, Дяконът, Апостолът на свободата, Васил Иванов Кунчев – са единствено част от имената на най- великия българин на всички времена, индивидът, чието име се загатва с горделивост от всички нас 149 години по-късно.
Нека се гордеем, че сме българи! Майка България застава на колене пред своя най- лоялен наследник!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР