На 18 април ще бъде премиерата на спектакъла Машините са

...
На 18 април ще бъде премиерата на спектакъла Машините са
Коментари Харесай

Спектакълът „Машините са кучки“ с премиера на 18 април

На 18 април ще бъде премиерата на спектакъла „ Машините са кучки “ в Сити Марк Арт център. Зад постановката стоят Здрава Каменова - сценарист и създател на детски книжки и Гергана Димитрова - сценарист и режисьор.   

Вдъхновител за пиесата е Иво Стаменов - Ото, който е занаятчия на дървени играчки и дървени лампи. Той пък е въодушевен от свое пътешестване до Пловдив, което е било съпроводено от GPS и е свършило със зверско забавяне, поради грубо комплициране, което “навигаторът ” е задал.

“Всички, които ме познават знаят, че аз с изключение на да натисна алената и зелената слушалка на телефона и да включа Word на компютъра си, аз нищо друго не мога да върша. Дори децата ми към този момент ми оказват помощ. Не се разбирам доста с машините ”, споделя Здрава Каменова - сценарист и създател на детски книжки.

Зад основаването на пиесата стоят няколко месеца писане, структуриране, редактиране, до момента в който най-после взехме решение, че текстът е подготвен и го прочетохме на Ото, който го утвърди, добавя Гергана Димитрова - сценарист и режисьор.

“Погледът върху отношението машини - хора е малко по-различен от това, което нормално чакаме - да заклеймим машините като неприятните, които ще завладеят света. Не. Тук може би ще видите една съвсем любовна история сред машините и хората ”, показва още Здрава Каменова.

Още са спектакъла чуйте в диалога на Ива Дойчинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР